Den här lagades till Nyåret och var en fullträff. Så gott med den krämiga och lite salta osten mot det söta i sylten och tranbären. Något jag kommer laga igen. Passar lika bra som en del av varmrätten eller som efterrätt!

This was made for New Year's Eve and was a hit. So good with the creamy and slightly salty cheese against the sweet of the jam and cranberries. This I will definitely make again. Equally suitable as part of the main course or as a dessert.


Brie En Croute eller Brie i smördeg


1 rund brieost
smördeg
hallonsylt
torkade tranbär
flagad mandel
ägg

På mjölat bakbord kavla ut smördegen, store än själva osten. Bred på hallonsylt, lämna tomt 5 cm från kanten, strö på tranbär och mandel. Lägg ostbiten i mitten av smördegen och pensla kanterna med ägg. Vik smördegen över osten. Vänd på paketet så sömmarna blir under. Dekorera om du vill med ytterligare smördeg. Pensla med ägg. Grädda i 220 grader ca 20-25 minuter. Låt svalna en aning och servera med salta kex.



Brie En Croute or Brie in Puff Pastry

1 round brie cheese
puff pastry
raspberry jam
dried cranberries
flake almonds
egg

On floured surface roll out puff pastry, bigger than the cheese. Spread with raspberry jam, leave blank 5 cm from the edge, sprinkle with cranberries and almonds. Place the cheese in center of the puff pastry and brush edges with egg. Fold puff pastry over the cheese. Turn the package so the seams are down. Decorate if you wish with more puff pastry. Brush with egg. Bake at 220 degrees for 20-25 minutes. Allow to cool slightly and serve with crackers.