En smakfull gryta med linser och bönor!

A tasty stew with lentils and beans!


Linsgryta med bönor

2 msk olja
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk mald koriander
1 tsk malen spiskummin
0,5 tsk kanel
2,5 dl gröna linser
2 burkar krossade tomater
6 dl kokande vatten
1,5 vegetabilisk buljongtärning
1 burk bönor
2 tsk chili eller färsk chili

Hacka lök, vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt lök och kryddor. Var noga med att kryddorna inte bränns i botten. Tillsätt tomatkross, vatten, buljong och linser. Sjud i cirka 20 minuter. Blanda i bönor. Låt sjuda i ytterligare 10-15 minuter. Servera med färskt bröd, t.ex naan.


Bean-Lentil Casserole

2 tbsp oil
1 onion
2 cloves garlic
2 tsp ground coriander
1 tsp ground cumin
0,5 tsp cinnamon
2,5 dl green lentils
2 cans crushed tomatoes
6 dl boiling water
1,5 vegetable stock cube
1 can of beans
2 tsp chili or fresh chili

Chop the onion and garlic. Heat oil in a saucepan and add onion and spices. Be sure that the spices do not burn on the bottom. Add the crushed tomatoes, water, stock cube and lentils. Let simmer for about 20 minutes. Stir in the beans. Simmer for another 10-15 minutes. Serve with fresh bread, such as naan.