Bananbröd eller egentligen är väl banankaka rätt namn för detta bakverk, för den är söt. Men god att rosta!

Banana bread or you could call it a cake, because it's sweet. Good eaten toasted!


Bananbröd

3 mogna bananer, mosade
100 g smält smör
2 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
nypa salt
2,5 dl vetemjöl
1 dl bovete

Sätt ugnen på 175 C. Blanda smör och mosade bananer i en bunke. Blanda i socker, ägg och vanilj. Strö bakpulver, kanel och salt över blandningen och rör om. Tillsätt mjölet, blanda. Häll smeten i en smörad brödform. Grädda i 45-60 minuter. Låt svalna och skär i skivor. God att äta rostad med smör och sylt.


Banana Bread

3 ripe bananas, mashed
100 g melted butter
2 dl sugar
1 egg
1 tsp vanilla
1 tsp baking powder
0,5 tsp cinnamon
pinch of salt
2,5 dl flour
1 dl buckwheat

Preheat the oven to 175 C. Mix butter and mashed bananas in a bowl. Mix in sugar, egg and vanilla. Sprinkle baking soda, cinnamon and salt over mixture and stir. Add the flour, mix. Pour batter into a buttered bread pan. Bake for 45-60 minutes. Let cool and cut into slices. Good eaten toasted as well with butter and jam.