Tuesday, January 24, 2012

Arugula-Feta Swirls


Rucola-Fetaspiral

2 dl vetemjöl
1 dl bovete
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,5 dl riven ost, stark
1 dl gräddfil
0,4 dl olja

riven  ost

Blanda de torra ingredienserna och osten i en skål. Rör ner gräddfil och olja, blanda. Kavla degen till en tunn platta och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär i 1 cm tjocka skivor. Strö på riven ost och grädda i 225 grader 10-15 minuter.


Arugula-Feta Swirls

2 dl wheat flour
1 dl buckwheat
1,5 tsp baking powder
0,5 tsp salt
1,5 dl grated cheese, strong
1 dl sour cream
0,4 dl oil

grated cheese

Mix the dry ingredients and cheese in a bowl. Stir in sour cream and oil, mix. Roll dough into a thin plate and spread on the mixture. Roll up and cut into 1 cm thick slices. Sprinkle with grated cheese and bake at 225 degrees 10-15 minutes.

21 comments:

  1. Är detta tänkt som lite förrättssnacks, eller hur skulle du serverad dem?

    Kram Malin

    ReplyDelete
  2. Malin: Jag skulle servera dessa som tilltugg vid party med en drink eller som picknickmat, kvällsbit med sallad...Kram

    ReplyDelete
  3. åh detta måste prövas på,älskar ruccola och ost på toppen kan jag inte säga nej till dessa,mums.

    ReplyDelete
  4. It looks pretty & delicious.

    ReplyDelete
  5. Med ruccola och feta är det svårt att misslyckas, superkombo!

    ReplyDelete
  6. Det här ser ut att vara de perfekta tilltuggen på partyt! Låter supergoda!

    ReplyDelete
  7. Låter som en riktigt god kombination ruccola+feta...mmmm!
    //V

    ReplyDelete
  8. Kanon, vi vet precis när vi ska servera dessa, vilket kanontips som vi tackar för!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super! Roligt om ni har användning av det!

      Delete
  9. Arugula, buckwheat, those are my favorite things! Sounds really delicious!

    ReplyDelete
  10. Oj, vilken dröm! Jag som är svag för tilltugg av alla dess slag :=)

    ReplyDelete
  11. Ser supersmarrigt ut wow! Vill smaka på dom, jag kommer :)

    ReplyDelete