Amaretti är det italienska namnet för mandelbiskvier, som betyder "liten besk sak". Skarp och krispigt på utsidan och mjuk inuti, dessa cookies har sitt ursprung i Venedig, under renässansen.

Amaretti is the Italian name for macaroons, which means "little bitter things." Crisp and crunchy on the outside and soft inside, these cookies originated in Venice during the Renaissance period.


Amaretti Cookies

125 g almond, ground
2,4 dl sugar
2 egg whites
0,5 tsp vanilla
2 drops almond essence

almond for decorating

Combine all the ingredients, except the almond for decoration, and mix well. Allow mixture to stand for 5 minutes. Drop teaspoonful of batter on lightly greased parchment paper and add one almond on each cookie, bake at 180 degrees for 12-15 minutes.


Amaretti Cookies

125 g mandel, mald
2,4 dl socker
2 äggvitor
0,5 tsk vanilj
2 droppar mandel essans

mandel till dekoration

Blanda alla ingredienser, förutom mandel till dekoration, väl och låt stå 5 minuter. Skeda teskedsstora högar på lätt smörjat bakplåtspapper och lägg en mandel på varje cookie. Grädda i 180 grader 12-15 minuter.