Saturday, December 10, 2011

Julgrönsaker / Christmas Vegetables

Rotsaker med smak av pepparkaka. Hur låter det? Gott säger jag och pepparkakskryddan dominerar inte. Jag använde mig av 1 tsk pepparkakskrydda, men kunde tänka mig att öka den en aning för en mer julig smak.

Root vegetables with the taste of gingerbread. How does it sound? Yummy, if you ask me. The gingerbread spice isn't that dominant here and you could use a little more of the spice for a more Christmas feeling.


Juldoftande rotsaker

300 g morötter
300 g sötpotatis
150 g kålrot
150 g rödbeta
1 röd lök
3 vitlöksklyftor
0,5 dl olja
1-2 tsk pepparkakskrydda
salt

Tvätta och skala rotfrukterna. Skär morötterna på längden och skär kålrot, sötpotatis och rödbeta i klyftor. Skala och klyfta löken. Skala vitlöksklytorna. Lägg allt i en smord ugnsform och häll på olja och krydda med pepparkakskrydda och salt. Blanda. Grädda i 200 graders ugn 40-50 minuter. Rör om några gånger under gräddningen.


Christmas Root Vegetables

300 g carrots
300 g sweet potatoes
150 g rutabaga
150 g beetroot
1 red onion
3 cloves garlic
0,5 dl oil
1-2 tsp gingerbread spice
salt

Wash and peel the root vegetables. Cut the carrots lengthwise and cut rutabaga, sweet potato and beetroot into wedges. Peel and cut onions. Peel the garlic cloves. Place everything in a greased baking dish and pour over the oil and season with gingerbread spices and salt. Bake in 200 degree oven 40-50 minutes. Stir a few times during baking.

8 comments:

  1. Annorlunda skulle nog mitt svar vara. Jag skulle nog inte komma på det själv. Men det är det som är så roligt att besöka dig för du gör många kul och ovanliga saker, dessutom får du det att se så supersmarriga ut.

    Ha det så bra!
    Kram

    ReplyDelete
  2. Mmmums, det här låter och ser så gott ut! Ska jag definitivt testa framöver :)

    ReplyDelete
  3. Glömde fråga, är det Halloumi du har jämte rotfrukterna på den sista bilden? Yum!

    ReplyDelete
  4. Rotsaker med pepparkakskrydda? Humm... Det första jag tänkte var OJ vad konstigt, men nu när jag tänkt lite på det... Jag häller ju alltid kanel på min sötpotatis, så jag ska inte rata det här! Det är ju bara lite mer av det goda :D

    ReplyDelete
  5. Det kan jag tänka mig blev jättegott. Och så god halloumi till. Kan inte vara annat än smaskigt.

    ReplyDelete
  6. Amy: Tack och ja det är halloumi!

    Alexandra: Ja, det är kanske är en konstig kombination, men det passar :)

    Remsan: Ja, gott var det :)

    ReplyDelete
  7. Nu blev jag verkligen sugen på ugnsrostade grönsaker, så spännande med pepparkakskrydda, påhittigt!

    ReplyDelete