Wednesday, December 21, 2011

Greetings from Finland / Hälsningar från Finland

Nu är jag i Helsingfors (och fryser). Visst känns det kallt, men luften är härligt fräsch. Och jag såg snöflingor för första gången på tre år, en fin känsla. Även om de inte blev kvar på marken så gör det inget. Vi spenderar några dagar i Helsingfors och efter det åker vi till landet till min familj och släkt. Idag har vi bl.a. besökt Tomas marknaden, och det kändes lite juligt. För att hålla oss varma har vi druckit glögg, med smak av enbär och svarta vinbär. 

Now I am in Helsinki (and freezing). It feels cold, but the air is wonderfully fresh. And I saw snowflakes for the first time in three years, a great feeling. Although the snow did not stay on the ground it doesn’t matter. We are spending a few days in Helsinki, and after that we go to the country to my family and relatives. Today we have visited the Thomas market, and it felt a bit christmassy. To keep us warm we have been drinking mulled wine, with hints of juniper berries and black currants.


14 comments:

 1. Härligt med en "riktigt" julmarknad! Och roligt med bilder på dig tycker jag :D

  ReplyDelete
 2. Vad härligt det ser ut :-)
  Här har vi fått snö... i alla fall än så länge.

  Scrollar neråt och ser att du gjort så fiiina och goda saker.

  Önskar dig en fortsatt mysig vistelse i Finland.
  KRAM

  ReplyDelete
 3. Så härligt det måste vara att vara på "hemmamark":) Spännande med smak av enbär på glöggen, det var nytt för vår del.

  ReplyDelete
 4. Tog du med allt julgodis till Finland? ;o)

  God jul!
  Kram Malin

  ReplyDelete
 5. Älskar den vita kyrkan, har stått framför den några gånger i mitt liv! :)
  Skönt att vara hemma förstår jag... här har vi en hel del snö, hoppas det finns kvar till på lördag åtminstone! Kram, ha en riktigt God Jul och njut med familj och vänner!

  ReplyDelete
 6. Härligt att få andas lite vinterluft även om det innebär en del frysande också ;-) Har du inte varit "hemma" på tre år eller bara inte sett snö sedan dess? Trevligt att gå på julmarknad. Men vad är det i bröden?

  ReplyDelete
 7. Looks like an interesting little shopping area there. Wish I could snap my fingers and pop over for a visit! Merry Christmas!

  ReplyDelete
 8. Thanks for sharing Helsinki with us!
  My husband went there for his work & he loved the town & the good food too! It was the 1st time he savoured reindeer!

  ReplyDelete
 9. carolina: Ja, tyckte jag fick en liten julkänsla där! Tack!

  Susanne: Tack, snälla du! Kram

  Mårtenssons kök: Ja, det verkligen smakade enbär :) Ja, roligt att vara hemma!

  Malin: Inte allt, men en del :) Kram

  Amy: Ja, visst är den vacker. Tack och en god jul till er också!

  Remsan: Jag har inte sett snö på tre år, men senast var vi hemma för1,5 år på sommaren. I brödet är det "kalakukko", en finländsk maträtt som ibland kallas "världens äldsta konserv". Fisk (vanligtvis mujkor) eller kålrot täcks av en deg, varvas med fläsk och ugnsbakas därefter i flera timmar.

  Margaret: Yes, small and cosy!

  sophie: Thanks! Yes, Helsinki is a nice town with different cuisines available.

  ReplyDelete
 10. Så mysigt det ser ut! Och så härligt att du får dig en lagom dos snö. Gissar att det inte blir mängder av sådan i Singapore ;)

  ReplyDelete