Wednesday, December 21, 2011

Gingerbread Caramel

En mjuk kola som smälter i munnen. Jag gjorde dem små, så man kan äta många :)

A soft caramel, that melts in your mouth. I made small ones, so I can eat many :)


Pepparkakskola
(ca 15 st)

1 msk mjöl
1 tsk pepparkakskrydda
1 msk sirap
1 msk smör
2 msk socker

choklad

Blanda alla ingredienser i en stekpanna. Låt blandningen sjuda ca 4 minuter under omrörning på låg värme. Häll smeten i ett tunt lager på bakplåtspapper. Låt svalna och forma till små bollar. Doppa bollarna i smält choklad och lägg tillbaka på pappret att stelna.


Gingerbread Caramel
(about 15 pieces)

1 tbsp flour
1 tsp gingerbread spice
1 tbsp syrup
1 tbsp butter
2 tbsp sugar

chocolate

Mix all ingredients in a well-washed frying pan. Boil the mixture for 4 minutes, stirring over low heat. Pour batter into a thin layer on parchment paper. When cool, form into balls. Dip the pieces in melted chocolate and return to the parchment paper to set.

10 comments:

  1. Men åååhh, jag skulle ju inte göra mer julgodis ni, och så lägger du upp dessa som verkar så goda! Hmm, får se om jag ändrar mig igen ;-)

    ReplyDelete
  2. Yummie!! Ser riktigt gott ut :) Hur är allt hemma i Finland? Kram!

    ReplyDelete
  3. Looks and sounds interesting and delicious!

    ReplyDelete
  4. MMMMMMMMMMM,...What more can I say than superb!

    ReplyDelete
  5. Linda: :) Ja, det har blivit en hel del julgodis!

    Amy: Tack. Allt är riktigt fint, lite kallt :) Tack att du frågar.

    carolina: Tack :)

    Margaret: Thanks!

    sophie: Thanks :)

    ReplyDelete