Jag hade en öppnad burk med clotted cream hemma och tänkte att visst kan man väl koka fudge på det. Och det kunde man. Gott och krämigt blev slutresultatet.

I had an opened jar of clotted cream at home and thought maybe I could cook fudge of it. The end result is a creamy and good fudge.


Clotted Cream Fudge

225 g clotted cream
275 g strösocker
100 g majssirap
0,5 tsk vaniljessans

Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm under omrörning tills sockret lösts upp. Koka upp och låt koka tills temperaturen når 116 C. Ta av från värmen och vispa tills blandningen blir tjock och krämig. Häll i en smord 20 cm fyrkantig form. Låt stelna. Skär i bitar och förvara i en lufttät burk.


Clotted Cream Fudge

225 g clotted cream
275 g caster sugar
100 g corn syrup
0,5 tsk vanilla essence

Place all the ingredients in a saucepan and heat, stirring until sugar dissolves. Bring to boil and let boil until the temperature reaches 116 C. Remove from heat and beat until the mixture becomes thick and creamy.  Pour into a greased 20 cm square tin. Leave to set. Cut into pieces an store in an airtight container.