Thursday, December 15, 2011

Clotted Cream Fudge

Jag hade en öppnad burk med clotted cream hemma och tänkte att visst kan man väl koka fudge på det. Och det kunde man. Gott och krämigt blev slutresultatet.

I had an opened jar of clotted cream at home and thought maybe I could cook fudge of it. The end result is a creamy and good fudge.


Clotted Cream Fudge

225 g clotted cream
275 g strösocker
100 g majssirap
0,5 tsk vaniljessans

Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm under omrörning tills sockret lösts upp. Koka upp och låt koka tills temperaturen når 116 C. Ta av från värmen och vispa tills blandningen blir tjock och krämig. Häll i en smord 20 cm fyrkantig form. Låt stelna. Skär i bitar och förvara i en lufttät burk.


Clotted Cream Fudge

225 g clotted cream
275 g caster sugar
100 g corn syrup
0,5 tsk vanilla essence

Place all the ingredients in a saucepan and heat, stirring until sugar dissolves. Bring to boil and let boil until the temperature reaches 116 C. Remove from heat and beat until the mixture becomes thick and creamy.  Pour into a greased 20 cm square tin. Leave to set. Cut into pieces an store in an airtight container.

16 comments:

  1. Ser gott ut! Men vad är clotted cream?

    ReplyDelete
  2. Tove: Tack, clotted cream är en sorts tjock grädde med hög fetthalt och som oftast äts med scones :)

    ReplyDelete
  3. Visste inte heller vad clotted cream var :) Ser onekligen mumma ut! ;)

    ReplyDelete
  4. Och som fortsättning på "vad är clotted cream": var får man tag på det? Och hur hög är hög fetthalt? Kan man byta ut det mot något som finns att få tag på i Finland? Ursäkta alla frågorna, men jisses vad jag blev sugen på fudge! :)

    ReplyDelete
  5. åhh de ser ut att bara smälta i munnen! Goda va?
    //V

    ReplyDelete
  6. Cupcakesfluffan: Ja, de är farliga :)

    Amy: Tack!

    Charlotte: Fetthalten är vanligen 55-60%. Jag vet faktiskt inte om man får tag på clotted cream i Finland! Googlade lite och det sägs att man kan ersätta det med creme fraiche eller mascarpone. Kanske det skulle funka :)

    Veropenn: Ja, det är väldigt goda!

    Alexandra: Tack!

    ReplyDelete
  7. Vad mycket gott du har lagat och framförallt så tjusigt och fint komponerat. Tur man är lite mätt ;-)

    Ha en fortsatt fin torsdag!
    Kram

    ReplyDelete
  8. Ohhh my god! Jag älskar clotted cream och har ett gäng burkar i frysen. Skule så gärna testa denna fudge men undrar om du har någon idé om vad jag kan ersätta majssirap med eftersom min är slut :-(

    Kramar i julstökandet!

    ReplyDelete
  9. Susanne: Tack snälla du!

    Louise: Majssirap kan ersättas med flytande glukos eller honung, även om smaken blir då lite annorlunda! Kram

    ReplyDelete
  10. Ser fruktansvärt gott ut! Kan man få smaka? ;)

    ReplyDelete
  11. It looks so rich and decadent - yum!

    ReplyDelete
  12. Så många godsaker du har dukat upp de senaste inläggen, ser hur gott och fint ut som helst!

    ReplyDelete
  13. Ok, tack för svaret! Ja, speciellt mascarpone har ju hög fetthalt, det låter som ett bra förslag.

    ReplyDelete