Saturday, December 24, 2011

Christmas Eve Breakfast

God Jul till alla nära, kära och till dig som tittar in här! Hoppas alla får en fin och lugn julhelg med god mat och gott sällskap. Julmorgonen hos oss börjar med risgrynsgröt och en god limpa. 

Merry Christmas to all my close, dear and to you who visits my blog! I hope everyone has a nice, peaceful Christmas holiday with good food and good company. Christmas morning begins with rice porridge and a good loaf.


Risgrynsgröt

2 1/2 dl vatten 
1 1/2 dl rundkorniga risgryn / arborio ris
8 dl mjölk 
1 1/2 tsk salt 

Koka upp vattnet. Häll i risgrynen och koka under lock i 10 minuter. Häll på all mjölk och låt koka sakta under lock i ca 40 minuter eller tills grynen är mjuka., rör om då och då. Smaksätt med salt när gröten är färdig. Servera med kanel och ett gott bröd.


Rice Porridge

2 1/2 dl water 
1 1/2 dl porridge rice / arborio rice 
8 dl milk 
1 1/2 tsp salt 

Boil water. Add the rice and cook with the lid on for 10 minutes. Pour all the milk and boil gently under a lid for about 40 minutes or until grains are tender, stirring occasionally. Season with salt when the porridge is ready. Serve with cinnamon and a good bread.

13 comments:

  1. Hoppas ni också får en härlig helg. God jul!

    ReplyDelete
  2. God Jul på dig, ha en fin helg!

    ReplyDelete
  3. God jul till dig också! Risgrynsgröt äter vi till lunch, ser ännu mera fram emot den nu när jag såg de här bilderna. :)

    ReplyDelete
  4. Önskar dig och de dina en
    Riktigt God Jul!

    Kram
    Erica

    ReplyDelete
  5. God Jul till dig oxå. Jag går nog på risgrynsgröten lite senare ikväll när jag orkar rulla ur soffan igen :-)
    //

    ReplyDelete
  6. Stor VARM JULKRAM till dig från mig!

    ReplyDelete