Sunday, December 4, 2011

2 Advent - Christmas Quiche

Inte kanske så vanligt med paj på julbordet, men varför inte testa något nytt! En mycket smakrik och god paj, med smak av jul.

Not so common with quiche on Christmas, but why not try something new! A tasty and delicious quiche with the taste of Christmas.



Paj med smak av Jul

1 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 dl bovetemjöl

½ tsk bakpulver

½ tsk salt

½ dl olja
½ dl gräddfil

½ dl vatten

Fyllning
150 g riven kålrot
150 riven morot
1 vitlöksklyfta, hackad fint
0,5 tsk salt
¼ tsk svartpeppar
0,5 tsk pepparkakskrydda
0,5 msk honung
25 g persilja
riven ost, stark
1 ägg
1 dl grädde
0,5 dl mjölk
150 g getost / brie

Blanda de torra ingredienserna och rör i olja, gräddfil och vatten. Tryck degen i en form och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200 grader 10 minuter.
Stek kålrot, morot och vitlök i stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt kryddorna, honung och persilja, stek ytterligare en stund. Fyll pajskalet med fyllningen och strö på riven ost. Blanda ägg, grädde, mjölk och getost och häll på fyllningen. Grädda i 175 grader ca 40 minuter.


Christmas Quiche

1 dl plain flour 

1 dl oat meal 

1 dl buckwheat flour 

½ tsp baking powder 

½ tsp salt 

½ dl oil
½ dl sour cream 

½ dl water

Filling
150 g grated rutabaga
150 grated carrot
1 clove garlic, chopped finely
0,5 tsp salt
¼ teaspoon black pepper
0,5 tsp gingerbread spice
0,5 tbsp honey
25 g parsley
shredded cheese, strong
1 egg
1 cup cream
0,5 cups milk
150 g goat's cheese / brie

Mix the dry ingredients and stir in margarine, quark and water. Press the dough into a pie dish and pre-bake the crust at 200 degrees for 10 minutes.

Mix the dry ingredients and stir in oil, sour cream and water. Press dough into a shape and prick the bottom with a fork. Bake pie shell at 200 degrees for 10 minutes.
Fry rutabaga, carrot and garlic in skillet about 5 minutes. Add the spices, honey and parsley, cook an additional 5 minutes. Fill pie shell with the filling and sprinkle with grated cheese. Mix eggs, cream, milk and goat's cheese and pour in the filling. Bake at 175 degrees about 40 minutes.


14 comments:

  1. Låter jättegott! :-D Roligt att ha lite nytt på julbordet också och inte bara det traditionella maträtterna.

    Trevlig andra advent!! :-D

    ReplyDelete
  2. Vilken fin färgglad paj. Annorlunda fyllning som låter gott. Visst kan man ha denna på julbordet :-)
    Vad skönt det lät att julklapparna var klara, vi har nu endast några kvar. Köper också i stort sett bara till barnen.

    Kram och mysig andra advent

    ReplyDelete
  3. Så innovativt- klart man ska testa nya grejer!! Trevlig 2:a advent!

    ReplyDelete
  4. Jenny: Tack, trevlig andra advent till er också!

    Susanne: Tack :) Mysig andra advent, kram!

    Amy: Tack!

    Moma: Tack. Ja, det är bra att variera sig lite ibland :)

    ReplyDelete
  5. What a pretty thing! I've never had a quiche with these ingredients and, of course, now must try your recipe :-). I love how unique it is. Have a wonderful weekend. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  6. Kul med lite nya rätter på julbordet, speciellt om de är så tjusiga som den här pajen.

    ReplyDelete
  7. Ooh, den låter helt fantastisk, vad roligt med en sådan spännande paj, annars blir det lätt samma sorter gång på gång :) Den ser hutlöst god ut också, vilka härliga lager du fick till :D

    ReplyDelete
  8. Hej. Nu är detta min nya favvoblog. Kul att hitta en svensk matblogg som sticker ut :) Så snygg.

    ReplyDelete
  9. Nu har jag provat dina kanelbulla muffins. Jättegoda och min kaffegäst (mamma) tyckte väldigt mkt om dem oxå.
    Tack för tipset.
    //Veronica

    ReplyDelete
  10. Spännande kryddning, kul när det inte alls är det man förväntar sig!

    ReplyDelete
  11. Mary: Thank you so very much for your always kind words! Have a great week!

    Kim: Ja, precis och tack!

    Alexandra: Tack, snälla du!

    Christer: Tack så mycket och vad kul att du gillar min blogg. Blir alltid så peppad av sådana här kommentarer!

    Veropenn: Roligt att ni gillade dem! Tack!

    Mårtenssons kök: Tack! Ibland är det roligt att experimentera lite :)

    ReplyDelete
  12. Åh vad gott det såg ut!! Har vart så sugen på morot och kålrotslåda, men detta låter ju snäppet bättre :D

    ReplyDelete
  13. carolina: Tack! Morots- och kålrotslåda är ju också supergoda :)

    ReplyDelete