Inte kanske så vanligt med paj på julbordet, men varför inte testa något nytt! En mycket smakrik och god paj, med smak av jul.

Not so common with quiche on Christmas, but why not try something new! A tasty and delicious quiche with the taste of Christmas.



Paj med smak av Jul

1 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 dl bovetemjöl

½ tsk bakpulver

½ tsk salt

½ dl olja
½ dl gräddfil

½ dl vatten

Fyllning
150 g riven kålrot
150 riven morot
1 vitlöksklyfta, hackad fint
0,5 tsk salt
¼ tsk svartpeppar
0,5 tsk pepparkakskrydda
0,5 msk honung
25 g persilja
riven ost, stark
1 ägg
1 dl grädde
0,5 dl mjölk
150 g getost / brie

Blanda de torra ingredienserna och rör i olja, gräddfil och vatten. Tryck degen i en form och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200 grader 10 minuter.
Stek kålrot, morot och vitlök i stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt kryddorna, honung och persilja, stek ytterligare en stund. Fyll pajskalet med fyllningen och strö på riven ost. Blanda ägg, grädde, mjölk och getost och häll på fyllningen. Grädda i 175 grader ca 40 minuter.


Christmas Quiche

1 dl plain flour 

1 dl oat meal 

1 dl buckwheat flour 

½ tsp baking powder 

½ tsp salt 

½ dl oil
½ dl sour cream 

½ dl water

Filling
150 g grated rutabaga
150 grated carrot
1 clove garlic, chopped finely
0,5 tsp salt
¼ teaspoon black pepper
0,5 tsp gingerbread spice
0,5 tbsp honey
25 g parsley
shredded cheese, strong
1 egg
1 cup cream
0,5 cups milk
150 g goat's cheese / brie

Mix the dry ingredients and stir in margarine, quark and water. Press the dough into a pie dish and pre-bake the crust at 200 degrees for 10 minutes.

Mix the dry ingredients and stir in oil, sour cream and water. Press dough into a shape and prick the bottom with a fork. Bake pie shell at 200 degrees for 10 minutes.
Fry rutabaga, carrot and garlic in skillet about 5 minutes. Add the spices, honey and parsley, cook an additional 5 minutes. Fill pie shell with the filling and sprinkle with grated cheese. Mix eggs, cream, milk and goat's cheese and pour in the filling. Bake at 175 degrees about 40 minutes.