Friday, November 18, 2011

Vegetable Patties


Grönsaksbiffar

1,25 dl grovt riven morot och zucchini (krama vattnet ur zucchinin)
1 ägg
1 lök
0,5 dl mjöl
0,5 dl riven cheddar
0,5 dl riven parmesan
oliver, hackade
salt
peppar
olja till stekning

I en skål, kombinera zucchini, morot, ägg, lök, mjöl, parmesanost, mozzarella, oliver, salt och peppar. Rör om.
Värm en liten mängd olja i en stekpanna på medelhög värme. Forma blandningen till biffar, och stek ett par minuter på varje sida tills de är gyllene.


Veggie Patties

1,25 dl coarsely grated carrot and zucchini (squeeze the excess water from the zucchini)
1 egg
1 onion
0,5 dl flour
0,5 dl grated cheddar
0,5 dl grated parmesan
olives choped
salt
pepper
oil for frying

In a bowl, combine the zucchini, carrot, egg, onion, flour, parmesan cheese, mozzarella cheese, olives, salt and pepper. Stir.
Heat a small amount of oil in a skillet over medium-high heat. Form the mixture into patties, and cook for a few minutes on each side until golden.

17 comments:

  1. Mums, det såg riktigt gott ut och passar mina smaklökar perfekt :-)

    Ha en härlig helg!

    ReplyDelete
  2. Grönsaksbiffar av alla dess slag är ju så gott. Varför gör jag inte det oftare?!

    ReplyDelete
  3. Jen: Tack :)

    Susanne: Tack, det samma till er!

    Remsan: Ja, precis :)

    ReplyDelete
  4. Så gott, Hovkonditorn. Me like soooo much!

    ReplyDelete
  5. These look totally amazing and would be so delicious with just about anything - even by themselves, YUM!

    ReplyDelete
  6. Pam: Thanks!!

    Amy: Tack, snälla du!

    TCSF: Thank you very much!

    ReplyDelete
  7. NY BLOGG PÅ MARKNADEN!
    Jag heter Cissela Larsson, är 16 år och bor i Ystad. Min blogg är ett sätt att ge utlopp för mina fotografier, tankar och funderingar, ett ställe där allt sker på mina villkor. Välkommen till mitt liv.

    www.cisselas.myshowroom.se

    ReplyDelete
  8. Oh, de här ska jag göra! Pronto! Typ till lunch imorgon :) Vad skönt det är att äntligen hinna med det där med attläsa bloggar igen, jag har verkligen saknat dina inlägg, allt du gör ser SÅ gott ut! Du är verkligen inspirerande <3

    ReplyDelete
  9. Cissela: Tack.

    Alexandra: Hoppas du gillar dem :) Och tack för dina värmande ord, du är alltid lika snäll!

    ReplyDelete
  10. hur många biffar blir det, ungefär?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu var det en tid sedan jag gjorde dessa, men det här ser ut att vara en liten sats. Kan tänka mig att det blir 6-8 st!

      Delete
  11. Hej! Skall det vara 1,25dl morot OCH 1,25dl zuccini, eller den mängden med dessa båda ihopblandat? :)

    ReplyDelete