Saturday, November 12, 2011

Focaccia

Igår var jag på en kinesisk bröllopsfest med nio rätters middag! Jag kommer att göra ett eget inlägg om festen och maten senare. Idag får ni ett recept på focaccia med oliver!

Yeasterday I was at a chinese wedding party with nine course meal! I will write a separate post about the party and food later. Today you get a recipe for focaccia with olives. 


Olivfocaccia

4,5 dl vatten
3 tsk torrjäst
0,5 dl olivolja
2 tsk salt
ca 10 dl mjöl
1 dl hackade oliver

Garnering
2 msk olivolja
gröna och svarta oliver
flingsalt

Värm vattnet till 42 grader och blanda i salt, olja, torrjäst och hälften av mjölet. Arbeta degen med maskin smidig och tillsätt mjöl efterhand. Låt jäsa övertäckt 1,5 h.
Häll degen på plåt med bakplåtspapper och platta ut den. Pensla med olivolja och tryck gropar I degen som du fyller med oliver. Strö flingsalt över. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda i 225 grader  ca 20 minuter.


Olive Focaccia

4,5 dl water
3 tsp dry yeast
0,5 dl olive oil
2 tskpsalt
about 10 dl flour
1 dl chopped olives

Garnish
2 tbsp olive oil
green and black olives
sea salt

Heat the water to 42 degrees and mix in salt, oil, dry yeast and half of the flour. Work the dough by machine smooth and add the rest of the flour. Let rise covered 1,5 h.
Place dough on a baking sheet with parchment paper and flatten it. Brush with olive oil and press holes into the dough, which you fill with olives. Sprinkle sea salt over. Let rise another 30 minutes. Bake at 225 degrees for 20 minutes.

10 comments:

  1. Jisses, 9-rätters! Ser fram emot bilderna från bröllopsfesten.
    Focaccia är för mig lite av ett festbröd. Det blir nästan bara att jag bakar det när vi ska ha lite fler gäster.

    ReplyDelete
  2. Olivfocaccia är mumsigt.
    Kul med kinesiskt bröllop! Ser fram emot ditt inlägg :)

    ReplyDelete
  3. Älskar foccacia, att man kan variera det med hjälp av olika topping.

    Kram Malin

    ReplyDelete
  4. Remsan: Stämmer att det är ett bröd som man bakar lätt till ett större gäng!

    Amy: Jaa!

    Malin: Ja, exakt! Kram

    ReplyDelete
  5. 9 rätter? Det låter spännande.

    Älskar foccacia.

    http://smaskelismaskens.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Foccacia är det perfekta bjudbrödet!

    Inlägget om de 9 rätterna ser vi verkligen fram mot... 9 rätter!!!

    ReplyDelete
  7. Foccacia är så gott. Tjusigt blev det också, till skillnad från mina när jag gör. Misslyckats totalt 2 ggr i rad.. Oh well.

    ReplyDelete
  8. Det va länge sen vi gjorde foccacia här hemma men det e verkligen jättegott och det går ju variera så mycket vad man har i; oliver, soltorkade tomater... Gott!

    ReplyDelete
  9. de var första gången jag smakade och ens bakade för inte så länge sedan och de är så gott.
    kommer nog baka dessa mer då de blir vår och sommar.härligt med picknick

    ReplyDelete
  10. Smaskelismaskens: Ja, gott är det!

    Mårtenssons kök: Exakt!

    Cecilia: Oj, nej! Bättre tur nästa gång!

    Anneli: Ja, det är bra när man kan ta av det man har hemma :)

    Smulansbakblogg: Ja, mycket gott!

    ReplyDelete