Kanelbulla Muffins

75 g smör
1 ägg
3 dl mjöl
1,25 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
1 dl socker
0,75 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
1 dl farinsocker
1 tsk kanel

I en skål rör ihop mjöl, bakpulver och salt. I en annan skål blanda farinsocker och kanel och ställ åt sidan. Värm ugnen till 175 C. I en stor bunke vispa smör med en elvisp i 30 sekunder. Tillsätt socker, vispa tills fluffigt. Tillsätt ägget och vaniljsocker. Blanda växelvis i mjölblandningen och mjölk i smörblandningen. Blanda väl. Fyll ungefär en matsked av smeten i muffinsformar. Strö över en tesked av farinsockerblandningen. Skeda resterande smet jämnt över farinsockerblandningen. Strö resten av farinsockerblandningen över smeten. Grädda 18-20 minuter.


Cinnamon Bun Muffins

75 g butter
1 egg
3 dl flour
1,25 tsp baking soda
0,25 tsp salt
1 dl sugar
0,75 tsp vanilla
1,5 dl milk
1 dl brown sugar
1 tsp cinnamon

In a bowl stir together flour, baking powder and salt. In another bowl mix the brown sugar and cinnamon and set aside. 
Preheat oven to 175 C. In a large bowl, whisk butter with an electric mixer for 30 seconds. Add sugar, beating until fluffy. Add the egg and vanilla. Alternately add flour mixture and milk to butter mixture. Mix well. Fill about one tablespoon of batter into muffin cups. Sprinkle a teaspoon of brown sugar mixture. Spoon remaining batter evenly over brown sugar mixture. Sprinkle the rest of the sugar mixture over batter. Bake for 18-20 minutes.