Toffee-muffins med vaniljcrumble

125 g smör
4 ½ dl vetemjöl
1 msk kakao
1 ¼ dl muscovadosocker
3 tsk bakpulver
1 ägg
1 ¼ dl mjölk
1 ¼ dl gräddfil
2 dl toffeebitar (butterscotch morsels)

Crumble
1 dl vetemjöl
¾ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
50 g smör

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Blanda vetemjöl, kakao, socker och bakpulver i en skål. Vispa ägget och blanda i smör, mjölk och gräddfil. Rör ner äggblandningen i mjölblandningen Rör ner försiktigt toffeebitarna. Fördela smeten i pappersformar i en muffinsplåt. Blanda ingredienserna till crumble och strö över. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.


Butterscotch Muffins with Vanilla Crumble

125 g butter
4 ½ dl flour
1 tbsp cocoa
1 ¼ dl light muscovado sugar
3 tsp baking powder
1 egg
1 ¼ dl milk
1 ¼ dl sour cream
2 dl butterscotch morsels

Vanilla Crumble
1 dl flour
¾ dl granulated sugar
1 tbsp vanilla sugar
50 g butter

Preheat the oven to 175 degrees. Melt the butter and allow to cool. Mix flour, cocoa, sugar and baking powder into a bowl. Beat the egg and whisk in butter, milk and sour cream. Stir egg mixture into flour mixture. Divide the mixture into paper muffin cups. Mix the ingredients for the vanilla crumble and sprinkle it over the muffins. Bake in the middle of the oven 20-25 minutes.