Friday, November 4, 2011

Butterscotch Muffin


Toffee-muffins med vaniljcrumble

125 g smör
4 ½ dl vetemjöl
1 msk kakao
1 ¼ dl muscovadosocker
3 tsk bakpulver
1 ägg
1 ¼ dl mjölk
1 ¼ dl gräddfil
2 dl toffeebitar (butterscotch morsels)

Crumble
1 dl vetemjöl
¾ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
50 g smör

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Blanda vetemjöl, kakao, socker och bakpulver i en skål. Vispa ägget och blanda i smör, mjölk och gräddfil. Rör ner äggblandningen i mjölblandningen Rör ner försiktigt toffeebitarna. Fördela smeten i pappersformar i en muffinsplåt. Blanda ingredienserna till crumble och strö över. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.


Butterscotch Muffins with Vanilla Crumble

125 g butter
4 ½ dl flour
1 tbsp cocoa
1 ¼ dl light muscovado sugar
3 tsp baking powder
1 egg
1 ¼ dl milk
1 ¼ dl sour cream
2 dl butterscotch morsels

Vanilla Crumble
1 dl flour
¾ dl granulated sugar
1 tbsp vanilla sugar
50 g butter

Preheat the oven to 175 degrees. Melt the butter and allow to cool. Mix flour, cocoa, sugar and baking powder into a bowl. Beat the egg and whisk in butter, milk and sour cream. Stir egg mixture into flour mixture. Divide the mixture into paper muffin cups. Mix the ingredients for the vanilla crumble and sprinkle it over the muffins. Bake in the middle of the oven 20-25 minutes.

16 comments:

  1. wow...sounds scrumptiously tasty..
    first time here...love your space katarina..
    amazing recipe collection with nice presentation..
    Am your happy follower now..;)
    do stop by mine sometime..
    Tasty Appetite

    ReplyDelete
  2. Oj, de där verkar jättegoda!

    ReplyDelete
  3. Ser grymt gott ut Hovkonditorn! Vi kommer till Singapore NU! :D

    ReplyDelete
  4. Gott med crumble på toppen, ska absolut prova dessa! :)

    ReplyDelete
  5. Jay: Thank you so much for your kind words! I will stop by your blog!

    Tove: tack :)

    Amy: Välkommen :)

    Matarkivet: Roligt, hoppas du gillar dem!

    ReplyDelete
  6. Så goda de ser ut, skulle passa perfekt till vårt fredagsfika på jobbet :-)

    Ha en fin och härlig helg

    ReplyDelete
  7. Åååh, yum, yum, yum, du och dina underbara recept, vad får du allt ifrån?! De ser ljuvliga ut och låter himmelska! Crumble på muffins är bland det godaste jag vet, det blir helt annorlunda mot en muffins utan! Låter toppen med vaniljsmak på den <3

    JA! Tänk om du hittar kanelM&Ms, då MÅSTE du skriva vad du tyckte, jag är så nyfiken! :)

    ReplyDelete
  8. Lovely and delectable looking muffin. Perfect for breakfast on the weekend.

    ReplyDelete
  9. Susanne: Tack! Ja, passar säkert bra :)

    Alexandra: Tack, snälla du :) Jag meddelar dig genast om jag hittar sådana m&m's!

    Dewi: Thanks!

    ReplyDelete
  10. Ojojoj, dom låter riktigt goda! Ser goda ut gör dom också:)

    Hoppas du får en härlig helg!

    ReplyDelete
  11. Oh wow - these look delicious! I'm going to have to try this recipe.

    ReplyDelete
  12. hej, de såg riktigt goda ut, får ta och prova dem ngn dag. Jag har däremot provat dina vaniljfudge och de gick åt som smör i solsken i fikarummet. Jag la upp receptet på min blogg och länkade till dig, hoppas det var ok!
    //V

    ReplyDelete
  13. Mårtenssons kök: Tack :) Önskar er en fin helg!

    Ruyh: Thanks! Hope you like them :)

    Veronica: Tack! Vad roligt att vaniljfudgen var omtyckt och tack att du länkade till mig!

    ReplyDelete
  14. Det där ser helt galet gott ut!
    Själv jagar jag fortfarande runt i butikerna efter pepparkaksdeg...

    Ha en fin helg

    ReplyDelete
  15. hej, igen. Tack för snälla kommentarer på min blogg o tack själv för att jag fick lägga ut ditt recept!
    '
    //V

    ReplyDelete
  16. Tomtens Dotter: Tack :)

    Veronica: Tack!!

    ReplyDelete