Emma som driver
bloggen NewbieCooking har tagit initiativet att starta en privat insamling för
Rosa Bandet 2011. Du kan via sms skänka pengar till forskningen av bröstcancer.
För att uppmärksamma insamlingen kommer jag och andra bloggare lägga upp rosa
recept på våra blogger under oktobermånad.
Emma who runs the blog NewbieCooking has
taken the initiative to start a private collection for Pink Ribbon 2011. You
can donate money via sms to the research of breast cancer. To commemorate the
collection, I and other bloggers will put up pink recipes on our blogs during
the month of October.
Jordgubbs-citronkakor
Botten
0,5 dl socker
120 g smör, rumstemperatur
3,5 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
Fyllning
2,4 dl färsk citronsaft
2-3 tsk rivet citronskal
1,5 dl mosade jordgubbar
3 dl socker
4 stora ägg
0,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
Värm ugnen till 175C. Smörj en 24x30cm
bakform eller använd en muffinsform av plåt.
Vispa ihop socker och smör. Gradvis blanda
i mjöl och salt tills blandningen är smulig. Häll i bakform tryck degen i ett
jämnt lager. Grädda i ca 15 minuter.
Förbered fyllningen. I en matberedare,
kombinera citronsaft, citronskal, jordgubbspuré, socker och ägg och mixa tills
blandat. Blanda i mjöl, bakpulver och salt. Häll fyllningen över det varma
pajskalet. Grädda i 20-25 minuter, tills fyllningen stelnat. Strö kakan med
lite florsocker och låt svalna helt.
Strawberry-Lemon Cake
Crust
0,5 dl sugar
120 g butter, room temperature
3,5 dl flour
1/4 tsp salt
Filling
2,4 dl fresh lemon juice
2-3 tsp lemon zest
1,5 dl strawberry puree
3 dl sugar
4 large eggs
0,5 dl flour
1/2 tsp baking powder
1/4 tsp salt
Preheat oven to 175C. Lightly grease a
24x30cm baking pan or a muffin pan.
In a bowl, cream together sugar and
butter. Gradually beat in flour and salt until mixture is crumbly. Pour into
prepared pan and press into an even layer. Bake for about 15 minutes.
Prepare the filling. In the bowl of a
food processor, combine lemon juice, lemon zest, strawberry puree, sugar and
eggs and process until smooth. Add in flour, baking powder and salt. Pour the
filling over the hot crust when it has finished baking. Return pan to oven and
bake for 20-25 minutes, until the filling is set.
Sprinkle the cake with some powdered
sugar. Cool completely before slicing.
9 Comments
Åh, vilka fina! :) Och smart att använda muffins form, det har jag aldrig tänkt på, förutom till muffins då.
ReplyDeleteKul att du vill vara med, jag har skrivit Hovkonditorn i blogglistan för jag vet faktiskt inte ditt namn....men ändrar det såklart om du vill :)
Åh va gott det ser ut. Älskar ditt upplägg och att man ser den goda fyllningen. De här ska jag baka i framtiden!
ReplyDeleteEmma: Tack! Hovkonditorn är okej i blogglistan, Katarina heter jag :)
ReplyDeleteAmy: Tack så mycket!
Åh vad gott det ser ut!!!
ReplyDeleteså goda det ser ut! fina bilder!
ReplyDeleteDom så riktigt goda ut! Och så söta...ljuvliga små skapelser.
ReplyDeleteVilken söt kaka!
ReplyDeleteVilket trevligt initiativ. För en sådan bra sak.
ReplyDeleteDelishh: Tack!
ReplyDeleteTant Gul: Tack så mycket!
Helena: Tack :)
Tina: Tack så mycket!
Remsan: Ja, exakt!