En värmande soppa i höstmörkret! Även om Singapore har ett varmt klimat året om, så är det gott med soppa när det regnar och stormar! 

A warming soup in the autumn darkness! Although Singapore has a warm climate all year round, it's nice to eat soup when the weather is rainy and stormy.


Creamy Pumpkin Soup

40 g butter
1 onion, diced
500 g pumpkin flesh
20 g flour
600 ml vegetable stock
3 tbsp cream
3 tbsp crème fraiche

Melt the butter in a pan, and add onion and cook over a medium heat until brown. Add the pumpkin and sauté for 5 minutes. Add the flour and sauté for one minute. Add the vegetable stock and simmer until pumpkin is soft. Puree the soup. Season with salt and pepper.. Stir in the cream and crème fraiche. Return to the pan and heat through. Before serving scatter over a few pumpkin seeds.


Krämig Pumpasoppa

40 g smör
1 lök, tärnad
500 g pumpakött
20 g mjöl
600 ml grönsaksbuljong
3 msk grädde
3 msk crème fraiche

Smält smöret i en kastrull och tillsätt lök och stek på medelvärme tills brunt. Tillsätt pumpa och stek i 5 minuter. Tillsätt mjölet och stek i en minut. Tillsätt grönsaksbuljong och låt sjuda tills pumpan är mjuk. Mosa soppan. Krydda med salt och peppar. Rör i grädde och crème fraiche. Hetta upp soppan på nytt. Innan servering strö över några pumpafrön.