Thursday, October 20, 2011

Pumpkin Roll


Pumpa rulltårta

1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk mald kanel
1/4 tsk mald muskotnöt
1/4 tsk salt
3 stora ägg, rumstemperatur
2,3 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
150 gram pumpapuré

fyllning:

226 g färskost, rumstemperatur
2 msk osaltat smör, rumstemperatur
2 dl florsocker
0,5 tsk vaniljextrakt

Värm ugnen till 190 grader C. Lägg bakplåtspapper på en plåt ca 38 cm x 25 cm. Blanda i en skål, mjöl, bakpulver, bakpulver, kanel, muskotnöt och salt. Vispa äggen tillsammans med socker på hög hastighet i fem minuter, eller tills tjockt och fluffigt. Blanda i vaniljsocker och pumpapuré. Vänd försiktigt ner mjölblandningen. Häll smeten i den förberedda platen. Grädda i ca 13 - 15 minuter.

Blanda färskost, smör, florsocker och vaniljextrakt tills lätt och luftigt. Bred på tårtan och rulla ihop. Ställ i kylen för några timmar eller över natten.


Pumpkin Roll

1,5 dl flour
0,5 tsp baking soda
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp ground cinnamon
1/4 tsp ground nutmeg
1/4 tsp salt
3 large eggs room temperature
2,3 dl sugar
0,5 tsp vanilla sugar
150 g pumpkin puree

filling:

226 g cream cheese, room temperature
2 tbsp unsalted butter, room temperature
2 dl icing sugar
0,5 tsp vanilla extract

Preheat oven to 190 degrees C. Place parchment paper on a baking sheet about 38 cm x 25 cm. Mix in a bowl, flour, baking powder, baking soda, cinnamon, nutmeg and salt. Whisk the eggs together with sugar on high speed for five minutes, or until thick and fluffy. Mix in vanilla and pumpkin puree. Gently fold in the flour mixture. Pour the batter into the prepared sheet. Bake for about 13-15 minutes.

Mix cream cheese, butter, icing sugar and vanilla extract until light and fluffy. Spread on cake and roll up. Cover, and chill in the refrigerator for a few hours or overnight.

14 comments:

  1. Verkar gott. Jag har aldrig smakat pumpa någonsin så jag har inte en susning om hur det smakar. Kanske måste prova...

    http://smaskelismaskens.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Så mycket fint och gott du gjort med pumpa. Otroligt vacker med allt orange.

    ReplyDelete
  3. Ser så gott ut Hovkonditorn! Är du säker på att du inte är kunglig hovleverantör? ;)

    ReplyDelete
  4. Perfekta höstkakan! I love... :)

    ReplyDelete
  5. It looks amazing - I love pumpkin desserts!

    ReplyDelete
  6. This looks and sounds wonderful. I adore pumpkin and pumpkin desserts are among my favorites. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  7. Vad roligt med pumpa! Tror jag aldrig att jag ätit :O

    ReplyDelete
  8. Alltså, wow! Alla dina recept är så spännande! är detta något typiskt Singapore(iskt) tro?

    sv: Låter verkligen spännande! Har förstått att det inte är så billigt som övriga Asien men att det ska vara så otroligt vackert, häftigt och rent! Ska bli så spännande!

    Vad gör du där borta om man får fråga? Hur hamna du där? :) Kram!

    ReplyDelete
  9. Mmmm, ge mig... ;) Vilket annorlunda pumparecept - det blir ju så lätt mest pumpapaj och pumpamuffins (vilket också är gott men inte lika spännande)! Det här gillar jag!

    ReplyDelete
  10. smaskelismaskens: Ja, du skall absolut prova :)

    Remsan:Tack, vad snällt av dig att säga!

    Susie i köket: Tack!!

    Amy: Haha :) Jag är helt säker!

    Matarkivet: Jaa, tack!

    Pam: Thanks!

    Mary: Thanks! Pumpkin is really delicious!

    Bullmamman: Pumpa är riktigt gott!

    san: Tack så mycket :) Nej, inte är det något Singaporeanskt :) även om rulltårta är pop i Singapore! Min man jobbar här, så på det viset hamnade jag här och stortrivs!

    Alexandra: Varsågod :)

    ReplyDelete
  11. jättefint och udda med pumpa men verkligen vackert och passar verkligen hösten.

    ReplyDelete
  12. Härliga färger! Gör du egen pumpapuré?

    ReplyDelete
  13. Smulansbakblogg: Tack. Passar bra till hösten och är väldigt god!

    Moma: Tack, och jo, jag gör egen puré!

    ReplyDelete