Saturday, October 22, 2011

Pumpkin Bread


Pumpabröd

1,5 dl vatten/mjölk
1 tsk torrjäst
1,5 dl pumpapuré
1 tsk salt
1 msk sirap
1 msk olja
2 dl vetemjöl
2 dl bovete
1 dl råghavregryn

Värm vätskan till 42 grader. Blanda i  pumpa, salt, sirap, olja, torrjäst, havregryn och mjöl lite i taget. Knåda väl eller använd maskin. Tillätt mjöl efterhand, tills degen lossnar från kanterna, men är fortfarande lös. Låt jäsa övertäckt 1h.
Forma till en limpa/rund och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa 30 minuter. Strö på eventuellt pumpafrön och grädda i 200 grader ca 25 minuter.




Pumpkin Bread

1,5 dl water / milk
1 tsp dry yeast
1,5 dl pumpkin puree
1 tsp salt
1 tbsp syrup
1 tbsp oil
2 dl flour
2 dl buckwheat
1 dl rye flakes

Bring the liquid to 42 degrees. Mix in pumpkin, salt, syrup, oil, dry yeast, rye flakes and flour a little at a time. Knead well, or use a machine. Add flour gradually, until the dough comes off the edges, but is still loose. Let rise for 1 hour covered.
Shape into a loaf / round bread and place on parchment paper covered  baking tray. Let rise for 30 minutes. Sprinkle on pumpkin seeds and bake at 200 degrees about 25 minutes.

2 comments: