Gillar du jordnötssmör är dessa kex för dig. En smakexplosion av jordnötter, havregryn och choklad. Väldigt omtyckta!

If you like peanut butter, then these cookies are for you. A flavor explosion of peanuts, oatmeal and chocolate. Very popular!


Peanut Butter Oatmeal Chocolate Cookies

1,2 dl butter
1,2 dl peanut butter
1,2 dl sugar
0,75 dl brown sugar
1 egg
0,5 tsp vanilla
2,4 dl flour
1 tsp baking powder
¼ tsp salt
1,2 dl oatmeal
2 dl chocolate chips

Beat together butter, peanut butter and sugar. Mix in vanilla, eggs, flour, baking powder and salt. Stir in oatmeal and chocolate. Shape the dough into balls and place them on a parchment paper covered baking sheet, flatten them slightly. Bake for 10-12 minutes at 175 degrees until golden brown, but the center is still slightly soft. Allow to cool.



Jordnötssmör-havre-chokladkex

1,2 dl smör
1,2 dl jordnötssmör
1,2 dl strösocker
0,75 dl farinsocker
1 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
2,4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
¼ tsk salt
1,2 dl havregryn
2 dl chokladbitar

Vispa ihop smör, jordnötssmör och socker. Blanda i vanilj, ägg, mjöl, bakpulver och salt. Rör i havregryn och choklad.
Forma degen till bollar och lägg dem på en bakplåtspappers klädd plåt, platta ut dem en aning. Grädda i 10-12 minuter i 175 grader tills de är gyllenbruna, men mitten är fortfarande något mjukt. Låt svalna.