Nu är vi redan inne på tredje dagen på min pumpa-vecka! Idag bjuder jag på saftiga muffins.
It's now the third day of my pumpkin week! Today I give you moist muffins.
Pumpamuffins
300 g pumpapuré
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
nypa salt
0,6 dl
muscovadosocker
1 ägg
0,5 dl olivolja
0,6 dl mjölk
0,5 tsk vaniljsocker
Blanda mjöl,
bakpulver, kanel, vaniljsocker, socker i en skål. I en annan skål blanda pumpa,
ägg, olja och mjölk. Häll pumpablandningen i de torra ingredienserna och
blanda. Fyll muffinsformar med smeten och grädda i 175 grader ca 15-20 minuter.
Dekorera med citron-florsockerblandning och rostade pumpafrön.
Pumpkin Muffins
300 g pumpkin puree
3 dl flour
1,5 tsp baking powder
0,5 tsp cinnamon
pinch of salt
0,6 dl muscovado sugar
1 egg
0,5 dl olive oil
0,6 dl milk
0,5 tsp vanilla sugar
Mix flour, baking powder, cinnamon,
vanilla sugar, sugar in a bowl. In another bowl mix pumpkin, eggs, oil and
milk. Pour pumpkin mixture into the dry ingredients and mix. Fill muffin cups
with batter and bake at 175 degrees for 15-20 minutes. Decorate with lemon
icing and roasted pumpkin seeds.
11 Comments
Ser goda ut! Fiffigt att använda pumpafrön som dekoration!
ReplyDeleteOj vad tjusiga de är! Perfekta höstbakelser :)
ReplyDeleteMen så ljuvliga små skapelser!
ReplyDeleteVilka söta muffins - ser så aptitliga ut!
ReplyDeletesv: Men åh! Det hade ju varit så kul om vi hade kunnat mötas upp! Jag kommer ju resa själv så en liten guide i staden och en fika låter ju underbart! :).
Jag kommer absolut höra av mig! Du har kanske rentav några tips redan nu? :). Hur dyrt/billigt är det jämfört med Sverige och Asien?
Mums, mitt favoritbakverk.
ReplyDeleteDu har gjort jättefina muffins, snyggt med kärnorna som dekos.
Hurra för pumpavecka! Allt ser så färggrant och lockande ut! Vilken sorts pumpa har du använt?
ReplyDeleteUnderbara färger hittills! Ser så gott ut allt du gör!:)
ReplyDeleteUndrar också vilken pumpasort du använder?
Tove: Tack :)
ReplyDeleteMinna: Ja, dessa passar bra på hösten!
Helena: Tack!
SAn: Tack :)
Susanne: :) Tack så mycket!
Ann-Louise: :) Jag använder Jap pumpa, också känd som Kent pumpa.
Amy: Tack!! Jap/Kent pumpa!
Pumpkin är alltid gott!! Jag älskar punpkinkräm som fylla i sötabröd ;d det riktigt ljuvligt smak tycker jag ;)
ReplyDeleteSå underbart fina de blev! Och jag som älskar pumpa OCH muscovadosocker OCH kanel! YUM <3
ReplyDeletesana: Ja, det är det :)
ReplyDeleteAlexandra: Tack så mycket! Det här tycks vara något för dig då :)