Nu är vi redan inne på tredje dagen på min pumpa-vecka! Idag bjuder jag på saftiga muffins.

It's now the third day of my pumpkin week! Today I give you moist muffins.


Pumpamuffins

300 g pumpapuré
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
nypa salt
0,6 dl muscovadosocker
1 ägg
0,5 dl olivolja
0,6 dl mjölk
0,5 tsk vaniljsocker

Blanda mjöl, bakpulver, kanel, vaniljsocker, socker i en skål. I en annan skål blanda pumpa, ägg, olja och mjölk. Häll pumpablandningen i de torra ingredienserna och blanda. Fyll muffinsformar med smeten och grädda i 175 grader ca 15-20 minuter. Dekorera med citron-florsockerblandning och rostade pumpafrön.


Pumpkin Muffins

300 g pumpkin puree
3 dl flour
1,5 tsp baking powder
0,5 tsp cinnamon
pinch of salt
0,6 dl muscovado sugar
1 egg
0,5 dl olive oil
0,6 dl milk
0,5 tsp vanilla sugar

Mix flour, baking powder, cinnamon, vanilla sugar, sugar in a bowl. In another bowl mix pumpkin, eggs, oil and milk. Pour pumpkin mixture into the dry ingredients and mix. Fill muffin cups with batter and bake at 175 degrees for 15-20 minutes. Decorate with lemon icing and roasted pumpkin seeds.