Receptet hittade jag hos Stonesoup. Använd kryddor efter smak. Detta är ett recept jag kommer att göra på nytt. De blir goda och passar bra tillsammans med en smakrik tomatsås.
I found this recipe at Stonesoup. Use whatever spices you like. This is a recipe I will make again. The balls are good and goes well with a tasty tomato sauce.
Linsbullar med tomatsås
2 dl gröna linser, kokta
1 ägg
1 dl mandel, mald
kryddor
Mosa linserna grovt med en gaffel och blanda i mandel, ägg och valfria kryddor.
Häll tomatsås i en ugnsäker form och rulla bollar av linsröran, som du lägger i
tomatsåsen. Grädda i 200 grader ca 20 minuter. Servera med parmesan och sallad.
Lentil balls with Tomato sauce
2 dl green lentils, cooked
1 egg
1 dl almond, ground
seasoning
Roughly mash the lentils with a fork, add almond, egg and season. Mix. Place tomato
sauce in a oven proof dish and form the lentil mixture into balls and place
them in the sauce. Bake at 200 degrees for 20 minutes. Serve with parmesan and
salad.
16 Comments
They are great looking veggy balls.
ReplyDeleteGott!! :)
ReplyDeleteThese look lovely! A nice change from meat, and I like the fact that the ingredients list isn't miles long like it sometimes is with veggie dishes!
ReplyDeleteVilken kul och spännande rätt!
ReplyDeleteJenny: Javisst :)
ReplyDeleteAmy: Tack!
Ruth: Thanks! This is a very easy recipe :)
Dagmar: Jaa!!
Var det gott?
ReplyDeletePerfekt recept för alla oss vegetarianer! Få men goda ingredienser och matigt som bara den <3
ReplyDeletevilket toppenrecept!
ReplyDeleteSå enkelt det verkar, hur var smaken undrar också vi.
ReplyDeleteVerkar grymma! Hur stora gjorde du bollarna? Håller de ihop bra?
ReplyDeletetina: Ja, vi gillade dessa bollar. Du kan krydda dem enligt egen smak och tomatsåsen ger också smak till dessa!
ReplyDeleteAlexandra: Exakt!
karin: Ja, det tyckte jag också!
Mårtenssons kök: Ja, verkligen enkelt och goda var de också. Använd kryddor enligt smak. Jag hade i salt, peppar och basilika! Och tomatsåsen är pricken på i:et :) Kan tänka mig att riven ost i smeten skulle också passa bra!
Kim: Jag gjorde matskedsstora bollar och även om de är mjuka i konsistensen, håller de ihop! Man behöver inte mosa linserna fint!
Dessa ska jag testa! Är alltid på jakt efter burgare/bollar som håller ihop.
ReplyDeleteTherese: Roligt :)
ReplyDeleteJag älskar att äta sötsaker och godis, kommer jag att göra detta recept för små barn och för mig själv också, tack för att dela den
ReplyDeleteThey are great looking veggy balls.
ReplyDeleteSpännande! :)
ReplyDelete