Friday, October 14, 2011

Dadelmusslor

Fräscht och hälsosamt bakverk med mycket bra näring för kroppen.

Fresh and healthy with very good nutrition for the body.


Dadelmusslor

2,4 dl rå mandel
3 dl torkade dadlar
1 msk vatten, vid behov

fyllning
2,4 dl mald jordnöt
5 msk citronjuice
1 msk citronskal
5 msk vatten
2 tsk agave sirap

Blanda mandel, dadel i en matberedare, tillsätt vatten om det behövs för att kombinera blandningen. Ta en matsked och rulla till en boll och lägg i en mini plåtmuffinform. Tryck blandningrn med ändan av en träsläv (rund) försiktigt i mitten och mot sidorna. Kyl i 15 minuter. Ta bort från kylskåp och med hjälp av en smörkniv skär runt kanten och lyft upp musslorna.
Kombinera jordnötter, citronsaft, skal, vatten och agave och blanda i matberedare tills den är slät och krämig, tillsätt vatten om det behövs.
Lägg fyllning i varje mussla och dekorera med bär.


Date Mussels

2,4 dl raw almond
3 dl dried dates
1 tbsp water, if needed

filling
2,4 dl ground peanut
5 tbsp lemon juice
1 tbsp lemon zest
5 tbsp water
2 tsp agave suryp

Combine almonds, dates and blend in a food processor adding the water if needed to combine the mixture. Take a tablespoon and roll into ball and place in mini tart pan.  Using the end of a wooden spoon gently press in the center and push mixture towards the sides. Chill for 15 minutes. Remove from fridge and run a butter knife around the edge and lift each tart out on to a plate. 
Combine peanuts, lemon juice, zest, water and agave and blend in food processor until smooth and creamy, adding water for consistency if needed. 
Place the filling in each tart and top each tart with berries.


3 comments: