Pear Cheesecake
125 g butter, softened
1 dl powdered sugar
3 dl flour
1 tsp baking powder
a dash of cream
Filling
150 g cream cheese
80 g sugar
2 eggs
1 tsp vanilla
1 tsp lemon juice
2 pears, diced
Mix the butter with the icing sugar,
flour and baking powder. Finally, add a splash of cream. Let the dough rest for
an hour wrapped in plastic wrap in the refrigerator.
Roll out the dough in a 22 cm in
diameter cake form, also cover the edges with crust. The edges will be
approximately 4 cm high. Prick the bottom with a fork and place in freezer for
a while. Cover the bottom with greaseproof paper and fill with dried peas or
beans. Bake the crust in 200-degrees oven for about 15 minutes. Allow to cool.
Mix all ingredients for the filling
except pears. Place pear pieces on the cake base and pour over the filling.
Bake at 175 degrees, about 45-50 minutes.
Ostkaka med
päron
Botten
125 g smör,
mjukt
1 dl
florsocker
3 dl mjöl
1 tsk
bakpulver
en skvätt
grädde
Fyllning
150 g
färskost
80 g socker
2 ägg
1 tsk
vaniljsocker
1 tsk
citronsaft
2 päron, i
tärningar
Blanda smöret med florsocker, mjöl och
bakpulver. Häll i en skvätt grädde. Låt degen vila i en timme insvept i
plastfolie i kylskåpet.
Kavla ut degen i en 22 cm i diameters
kakform, täck även kanterna med degen. Kanten skall vara ca 4 cm hög. Nagga
botten med en gaffel och lägg i frysen en stund. Täck botten med bakplåtspapper
och fyll med torkade ärtor eller bönor. Grädda botten i 200-graders ugn i ca 15
minuter. LÃ¥t svalna.
Blanda alla ingredienser till fyllningen
förutom päron. Lägg päronbitarna på kakbottnet och häll över fyllningen. Grädda
i 175 grader, ca 45 minuter.
5 Comments
Ihanalta näyttää ja kuulostaa!:)
ReplyDeletekmsu: Kiitos :)
ReplyDeleteÅh, med päron måste vara jättegott.
ReplyDeleteDetta var en ny variant av cheesecake :-)
ReplyDeleteSer riktigt gott ut:-)
Remsan: Ja, riktigt gott!
ReplyDeleteJenny: Roligt att variera sig ibland :)