Thursday, September 8, 2011

Pear Cheesecake


Pear Cheesecake

125 g butter, softened
1 dl powdered sugar
3 dl flour
1 tsp baking powder
a dash of cream

Filling
150 g cream cheese
80 g sugar
2 eggs
1 tsp vanilla
1 tsp lemon juice
2 pears, diced

Mix the butter with the icing sugar, flour and baking powder. Finally, add a splash of cream. Let the dough rest for an hour wrapped in plastic wrap in the refrigerator.

Roll out the dough in a 22 cm in diameter cake form, also cover the edges with crust. The edges will be approximately 4 cm high. Prick the bottom with a fork and place in freezer for a while. Cover the bottom with greaseproof paper and fill with dried peas or beans. Bake the crust in 200-degrees oven for about 15 minutes. Allow to cool.
Mix all ingredients for the filling except pears. Place pear pieces on the cake base and pour over the filling. Bake at 175 degrees, about 45-50 minutes.


Ostkaka med päron

Botten
125 g smör, mjukt
1 dl florsocker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
en skvätt grädde

Fyllning
150 g färskost
80 g socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk citronsaft
2 päron, i tärningar

Blanda smöret med florsocker, mjöl och bakpulver. Häll i en skvätt grädde. Låt degen vila i en timme insvept i plastfolie i kylskåpet.

Kavla ut degen i en 22 cm i diameters kakform, täck även kanterna med degen. Kanten skall vara ca 4 cm hög. Nagga botten med en gaffel och lägg i frysen en stund. Täck botten med bakplåtspapper och fyll med torkade ärtor eller bönor. Grädda botten i 200-graders ugn i ca 15 minuter. Låt svalna.
Blanda alla ingredienser till fyllningen förutom päron. Lägg päronbitarna på kakbottnet och häll över fyllningen. Grädda i 175 grader, ca 45 minuter.

5 comments:

  1. Ihanalta näyttää ja kuulostaa!:)

    ReplyDelete
  2. Åh, med päron måste vara jättegott.

    ReplyDelete
  3. Detta var en ny variant av cheesecake :-)
    Ser riktigt gott ut:-)

    ReplyDelete
  4. Remsan: Ja, riktigt gott!

    Jenny: Roligt att variera sig ibland :)

    ReplyDelete