Saturday, September 17, 2011

Blueberries


Cookies with Blueberry

100 g butter
1 dl sugar
0,75 dl brown sugar
1 egg
3,5 dl wheat flour
1,5 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar
a pinch of salt
1,5 dl blueberries

Whisk sugar and soft butter. Add the egg, mix. Mix the dry ingredients and stir into sugar mixture. Finally, mix in the blueberries gently. Form the batter into balls and place on parchment paper. Bake at 175 degrees for about 12 minutes.


Kex med blåbär

100 g smör
1 dl socker
0,75 dl farinsocker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
1,5 dl blåbär

Vispa socker och det mjuka smöret. Tillsätt ägget, blanda. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i sockerblandningen. Slutligen, blanda i blåbären försiktigt. Forma sneten till bollar och lägg på bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 12 minuter.

12 comments:

  1. Så gott, måste testa att lägga blåbär i kakorna

    ReplyDelete
  2. De ser verkligen jättegoda ut!

    ReplyDelete
  3. Åh, det är farinsocker i dem också! Det är alltid SÅ gott i kakor <3

    ReplyDelete
  4. Hej där,
    jag är nog blind för jag hittar ingen "kommentarlänk" i inlägget under om Bonden...
    Jag tycker att rullarna ser fantastiskt goda ut och cookiesen, mums.
    Som vanligt har du bakat fina kakor, ser mycket smakfulla ut.
    Hos mig går det i slowmotion idag...

    Ha det bra!

    ReplyDelete
  5. Cupcakesfluffan: Ja, testa :)

    Tove: Tack :)

    Alexandra: :)

    Susanna: Nej, du är inte blind, jag har i misstag kryssat att man inte kan kommentera, men nu är det fixat :) Tack att du informerade mig! Ha det bra!!

    ReplyDelete
  6. Vilka goda kex!! :-)
    Ser riktigt smarrigt ut.

    ReplyDelete
  7. Gillar verkligen din stil att nästan alltid ha frukt eller iallafall nyttigare alternativ som t ex farinsocker i dina bakverk. Jag inspireras! Ha en skön helg!

    ReplyDelete
  8. Amy: Tack :)

    Jenny: Tack!!

    Linda: Tack, vad snällt sagt av dig!

    Remsan: Varsågod :)

    ReplyDelete
  9. Gillar verkligen din blogg! Är det färska bär du använder i kexen?

    ReplyDelete
  10. Therese: Tack :) Ja, jag har använt färska bär i dessa!

    ReplyDelete