Saturday, August 13, 2011

Yogurt Ice Cream


Körsbär-romglass

250 g körsbär
3 msk vatten
1 dl socker
250 g matlagningsyoghurt
1 dl vispgrädde
rom-smak

Skölj körsbären och kärna ur dem. Lägg bären i en kastrull med vatten och socker. Koka upp och låt sjuda under omrörning tills sockret har smält och körsbären är mjuka. Ta bort kastrullen från värmen och låt körsbären svalna helt.

Mixa de kalla körsbären och sockerlagen. Tillsätt matlagningsyoghurt, lätt vispad grädde och rom och blanda väl. Häll över blandningen i en fryssäker plastskål med lock. Ställ i frysen 4 timmar tills blandningen är fast men krämig. Mixa blandningen en gång till och ställ tillbaka i frysen några timmar. Servera med körsbär.



Cherry-Rum Ice Cream

250 g cherries
3 tbsp water
1 dl sugar
250 g natural yoghurt
1 dl whip cream
rum flavor

Rinse the cherries and seeding them. Place berries in a saucepan with water and sugar. Bring to a boil and simmer, stirring until the sugar has melted and the cherries are soft. Remove pan from heat and allow the cherries to cool completely.

Mix the cold cherries and syrup with a hand blender. Add the yoghurt, whipped cream and rum and mix well. Pour the mixture into a freezer safe plastic bowl with lid. Place in freezer for 4 hours until the mixture is firm but creamy. Blend the mixture again and put back in freezer for a couple of hours. Serve with cherries.

2 comments: