Saturday, August 6, 2011

Smulpaj / Cobbler

Det här är en dessert som går snabbt att laga! Du kan använda både färska eller frysta bär. Gott att äta ljummen med vaniljglass.

This dessert you can make really quick! You can use either fresh or frozen berries. Good to eat warm with vanilla ice cream.


Bär-smulpaj

3 dl bär
2 dl vetemjöl

1 dl havregryn

½ dl strösocker

1 msk vaniljsocker

120g kallt smör


Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke och finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa. Lägg bären i en ugnfast form och strö över smuldegen. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.


Berry Cobbler

3 dl berries
2 dl flour

1 dl oatmeal

0,5 dl sugar
0,5 tbsp vanilla sugar

120g cold butter


Mix flour, oatmeal and sugar in a bowl and break up the butter into the flour with your fingertips and pinch together to form a crumbly mass. Place berries in a ugnfast shape and sprinkle with breadcrumb consistency. Bake at 200 degrees about 20 minutes.

6 comments: