Tuesday, August 23, 2011

Scones & Berries

 

Scones with dried berries

3 ½ dl milk
100 g butter
2 ½ dl oatmeal
6 dl plain flour
4 tsp baking soda
1 tbsp sugar
1 tsp salt
dried fruits

In a bowl bring together the dry ingredients. Add the butter, using your fingers to toss the butter in the flour mix. Pour the milk and the berries into the bowl. Using a fork, stir until everything just comes together.  Make round flat cakes of the dough and bake for 10min in 250C. Eat warm with butter, jam, cheese…


Scones med torkade bär

3 ½ dl mjölk
100 gram smör
2 ½ dl havregryn
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk socker
1 tsk salt
torkade bär

Gör så här  Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölk och bär och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i 4-6 bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors.   Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade med smör, sylt, ost!

7 comments:

  1. Så gott med torkade bär i :-)
    Ser jättefint ut

    ReplyDelete
  2. Rebecca: :) Yes, exactly!

    Cupcakesfluffan: Ja, det är det!

    Jenny: Tack! Ja, det blir mycket gott med torkade bär i scones!

    Erika: :) Så gott!

    ReplyDelete
  3. I love scones - they look excellent!

    ReplyDelete