Scones with dried berries
3 ½ dl milk
100 g butter
2 ½ dl oatmeal
6 dl plain flour
4 tsp baking soda
1 tbsp sugar
1 tsp salt
dried fruits
In a bowl bring
together the dry ingredients. Add the butter, using your fingers to toss the
butter in the flour mix. Pour the milk and the berries into the bowl. Using a fork, stir until
everything just comes together. Make
round flat cakes of the dough and bake for 10min in 250C. Eat warm with butter,
jam, cheese…
Scones med torkade bär
3 ½ dl mjölk
100 gram smör
2 ½ dl havregryn
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk socker
1 tsk salt
torkade bär
Gör så här Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och
salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med
fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölk och bär och rör ihop till en deg,
sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i 4-6 bitar och platta ut
till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje
kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en
gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka
10 minuter. Servera nygräddade med smör, sylt, ost!
7 Comments
love scones :_) with a good cuppa
ReplyDeleteså gott med nybakade scones :-)
ReplyDeleteSå gott med torkade bär i :-)
ReplyDeleteSer jättefint ut
Mumsigt! Jag älskar scones. :-)
ReplyDeleteRebecca: :) Yes, exactly!
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Ja, det är det!
Jenny: Tack! Ja, det blir mycket gott med torkade bär i scones!
Erika: :) Så gott!
I love scones - they look excellent!
ReplyDeletePam: Thanks!
ReplyDelete