These muffins are good to take along on picnics, equally good warm or cold!
Muffins med soltorkad tomat och feta
5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 tsk basilika
½ tsk salt
2 ägg
3 dl gräddfil
2 msk olivolja
100 g tärnad fetaost
2-3 msk soltorkad
tomatpesto
oliver efter smak
Sätt ugnen på 225
grader.Rör ihop mjöl, havregryn, bakpulver, basilika och salt.
Vispa äggen lätt och
blanda med gräddfil, soltorkad tomat och olivolja.
Rör ihop allt till en
smet. Fördela smeten i pappersformar placerade i en muffinsplåt. Tryck ner
bitar av fetaost och oliver i muffinsen. Grädda i mitten av ugnen i 20-25
minuter.
Muffin with sun dried Tomato and Feta
5 dl flour
1 dl rolled oats
1 tsp baking powder
2 tsp basil
½ tsp salt
2 eggs
3 dl sour cream
3 tbsp olive oil
100 g crumbled feta cheese
sun dried tomato pesto
Preheat the oven to 225 degrees. Stir together flour,
oatmeal, baking powder, basil and salt.
7 Comments
Perfekt med matiga muffins till soppa tycker jag! Ser smarriga ut!
ReplyDeleteLove this combination for savoury breads and muffins - these sound like a perfect picnic food!
ReplyDeleteSoltorkad tomatpasta har vi inte hört talas om tidigare, låter spännande.
ReplyDeleteHa en finfin vecka!
Sofie: Ja de passar bra med soppa!
ReplyDeleteMaria: Thanks!
Mårtenssons kök: Det skall vara pesto :), mycket god! Ha det bra!
Åh, de muffinsen skulle jag gilla.
ReplyDeleteAha:)
ReplyDeleteErika: Ja, de är väldigt goda!
ReplyDelete