Thursday, August 25, 2011

Cherry Muffin


Körsbär-Choklad-Rommuffins

1,25 dl strösocker
100 g smör
2 ägg
100 g mandel, mald
50 g chokladbitar
några droppar rom
0,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150g färska körsbär

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och smör tills fluffigt. Rör ner äggen, ett i taget. Blanda ner mald mandel, chokladbitar och rom i smeten. Rör tills allt är väl blandat. Rör i mjöl och bakpulver. Kärna ur körsbären. Häll till sist ner bären i smeten, rör om försiktigt. Skeda ner smeten i muffinsformar och grädda i ca 20-25 minuter beroende på storleken på muffinsformarna. Dekorera med chokladfrosting och körsbär.



Cherry-Chocolate-Rum Muffins

1,25 dl sugar
100g butter
2 eggs
100 g almonds, ground
50 g chocolate pieces
few drops of rum
0,75 dl flour
1 tsp baking powder
150g fresh cherries

Preheat the oven to 200 degrees. Beat sugar and butter until fluffy. Stir in eggs, one at a time. Add the ground almonds, chocolate pieces and rum in the batter. Stir until everything is well mixed. Stir in flour and baking powder. Seed cherries. Pour in the end the berries into the mixture, stirring gently. Spoon the batter into muffin cups and bake for about 20-25 minutes depending on size of muffin cups. Decorate with chocolate frosting and cherries.


10 comments:

  1. Vilka vackra cupcakes, och vackra bilder!

    ReplyDelete
  2. Vilka tjusiga cupcakes!! :-)
    Ser riktigt smarriga ut

    / Jenny

    ReplyDelete
  3. Jättevackra cupcakes. Jag älskar bakverk, saft och sylt m.m. av körsbär. Mums!

    ReplyDelete
  4. Tove: Tack för dina fina ord!

    Maria: Tack :)

    Jenny: Tack så mycket!

    Erika: Tack! Ja, körsbär är så gott!

    ReplyDelete
  5. These look so amazing, great job!

    ReplyDelete