Munkar med grönt te

2,5 dl mjölk
25 g färsk jäst

0,5-1 tsk salt

1 dl socker

0,5 msk kardemumma

1 ägg
ca. 6 -7 dl mjöl

50g mjukt margarin


frityrolja 

socker
grönt te pulver

Smula jästen i en bunke och häll på den varma mjölken. Blanda i ägg, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Rör i det mjuka margarinet och resten av mjölet. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt en timme. Forma degen till runda bollar  och forma ringar av bollen genom att göra hål i mitten. Låt jäsa ytterligare 20 minuter. Hetta upp oljan till 180 grader och fritera munkarna tills de fått en fin brun färg. Lyft upp dem med en hålslev och lägg på hushållspapper och rulla dem sedan i socker-grön te blandningen.


Doughnuts with Green Tea

2,5 dl milk
25 g fresh yeast 

0,5-1 tsp salt

1 dl sugar

0,5 tbsp cardamom

1 egg
about 6 -7 dl flour

50g soft margarine


cooking oil 

sugar
green tea powder

Crumble the yeast in a bowl and pour over the warm milk. Mix in egg, salt, sugar, cardamom and most of the flour. Stir in the soft margarine and the remaining flour. Knead to a smooth dough. Let rise covered for one hour. Shape the dough into round donuts and form a hole in the middle of the donut. Let rise another 20 minutes. Heat oil to 180 degrees and fry the donuts until they get a nice brown color. Lift them with a skimmer and place on paper towels and after that roll them in sugar-gree tea mixture.

Rullade några enbart i socker
I rolled a few in only sugar