Det är gott att fylla pitabröd med olika fyllningar och just nu gillar jag kombinationen pita, falafel och hummus, så gott!
It's yummy to fill fill pita bread with various fillings, and right now I like the combination of pita, falafel and hummus, so good!
Pita bröd
2,4 dl varmt vatten
1 msk torrjäst
ca 7 dl mjöl
1 msk socker
1 msk olivolja
1 tsk salt
Värm vattnet en aning och
blanda i jäst och socker. Låt stå ca 15 minuter. Blanda i mjöl, salt och olja.
Knåda väl. Låt jäsa en timme. Dela degen i åtta bitar och kavla/platta ut dem
så att de är 0,5 cm tjocka. Låt jäsa medan ugnen blir varm. Grädda i 250 grader
ca 6-8 minuter. Servera med falafel, hummus och tomatsalsa.
Pita Bread
2.4 dl warm water
1 tbsp dry yeast
about 7 dl flour
1 tbsp sugar
1 tbsp olive oil
1 tsp salt
Heat the water slightly and mix in yeast and sugar.
Let stand about 15 minutes. Mix in flour, salt and oil. Knead well. Let rise
one hour. Divide the dough into eight pieces and roll / flatten them so that
they are 0.5 cm thick. Let rise while oven heats. Bake at 250 degrees for 6-8
minutes. Serve with falafel, hummus and tomato salsa.
15 Comments
Så gott det ser ut,det perfekta utflyktsbrödet
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Passar bra till utflykten :)
ReplyDeleteHome-made pita bread is so lovely!
ReplyDeleteMaria: So true :)
ReplyDeleteVad gott det ser ut ^^ Inget slår hembakat bröd!
ReplyDeleteElin: Tack :)
ReplyDeleteYou did a wonderful job with your pita bread and the sandwich is really mouthwatering. I hope you have a great day. Blessings...Mary.
ReplyDeleteFalafel och hummus är ju supergott!
ReplyDeletehttp://smaskelismaskens.blogspot.com/
Det ser jättegott ut! :-)
ReplyDeleteBakade dina godisbollar idag - så goda! Tack för tipset :-)
/ Jenny
smaskelismaskens: Jaa, så gott!
ReplyDeleteJenny: Tack! Roligt att du lagade godisbollarna :)
Looks delicious -- I absolutely adore falafel!
ReplyDeleteHåller med. Pitabröd är så bra att fylla med vad man nu har hemma för något gott. Hummus och falafel är ju så gott. Jag måste ge mig på att testa att göra egen falafel.
ReplyDeleteXiaolu: Thanks!
ReplyDeleteRemsan: Ja, testa, de är så god :)
Jag åt senast idag pitabröd på utflykten och tänkte då att man måste ju kunna göra dem själv. Går de bra att frysa också? De ser underbara ut!
ReplyDeleteMatstugan: Tack! Ja, du kan frysa dem.
ReplyDelete