Sunday, June 26, 2011

Naan

Naan bröd är goda att äta som sådana eller med soppa, till curry eller att doppa i hummus.

Naan bread is good to eat on it's own or with soup, curries or to dip in hummus!
                                      

Naan bröd

0,75 tsk torrjäst
1,2 dl varmt vatten
0,75 tsk socker
3,5 dl mjöl
0,5 tsk salt
3 msk smält smör
1,5 msk mjölk

Blanda torrjäst och socker med det varma vattnet och låt stå 10 minuter. Blanda i mjöl, salt, smör och mjölk och knåda väl. Låt jäsa övertäckt 2h. Knåda degen igen och dela den i 4 delar. Kavla degbitarna tunna och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Värm ugnen till 200 C. Pensla ett bakplåtspapper med lite olja och placera sedan naan bröden på pappret. Pensla bröden med lite olja. Grädda i ugnen ca 15 minuter.


Naan Bread

0,75 tsp dry yeast
1,2 dl warm water
0,75 tsp sugar
3,5 dl flour
0,5 tsp salt
3 tbsp melted butter
1,5 tbsp milk

Mix the dry yeast and sugar with the warm water and let stand for 10 minutes. Mix in flour, salt, butter and milk and knead well. Let rise covered for 2h. Knead the dough again and divide into 4 pieces. Roll pieces of dough thin and let rise another 30 minutes. Preheat oven to 200 C. Brush a baking sheet with a little oil and place the naan bread on the paper. Brush the breads with a little oil. Bake in oven for about 15 minutes.


2 comments:

  1. Älskar naan, och älskar indiskt ö h t. Länge sedan jag gjorde egna naan dock, så det får det bli ändring på :)

    Hoppas du haft en skön midsommar!

    ReplyDelete
  2. Cecilia: Javisst är det gott! Tack, midsommaren var lugn och skön! Hoppas du hade också en skön midsommar!

    ReplyDelete