Det tar lite tid att göra dessa croissanter, men det är de värda. 
It takes some time to do these croissants, but they are worth the time.


Croissanter

1,5 dl kall mjölk
0,5 påse torrjäst
1 äggula
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk socker
150 g margarin

Blanda mjölk och jäst. Blanda i äggula, mjöl, salt och socker. Knåda degen ordentligt. Låt jäsa övertäckt i kylskåp ca två timmar. Ta degen från kylskåp och kavla ut den till en rektangel. Skiva över margarinet och dra degkanterna över margarinet, så du får ett paket. Kavla degen igen till en rektangel. Låt jäsa i kylskåp ytterligare 2h.  Kavla degen igen och vik ihop. Ställ i kylskåp 2h. Kavla degen till en fyrkant och dela den i trianglar. Rulla ihop från den bredare ändan. Låt jäsa i rumstemperatur 1h. Pensla croissanterna med en blandning av ägg, lite salt och vatten. Grädda i 220 grader ca 20 minuter.



Croissants

1,5 dl cold milk
0,5 sacket dry yeast
1 egg yolk
4 dl flour
0,5 tsp salt
1 tbsp sugar
150 g margarine

Mix milk and yeast. Mix in egg yolk, flour, salt and sugar. Knead the dough thoroughly. Let rise covered in the refrigerator about two hours. Remove dough from refrigerator and roll it out into a rectangle. Slice the margarine and pull the sides of the dough over the margarine, so you get a package. Roll the dough again into a rectangle. Let rise in refrigerator 2 hours. Roll the dough again and fold together. Refrigerate 2 hours. Roll the dough into a rectangle and cut it into triangles. Roll up from the wider end. Let rise in room temperature 1 hour. Brush the croissants with a mixture of egg, some salt and water. Bake at 220 degrees about 20 minutes.


 I made also Pain au Chocolat