Hej! Hoppas ni hade en fin midsommarhelg med god mat i gott sällskap! Midsommar i Thailand var inte så tokigt, vädret var soligt och varmt och maten god! Kommer lägga upp lite bilder senare från resan. Nu till ett recept som är barndomsminne för mig. Hemma hos mormor och morfar fanns det i ett skåp med grön dörr sådana här kex! Goda och enkla att baka själv. Istället för apelsinskal kan man ta citronskal eller utesluta dem helt.

Hope you had a nice midsummer weekend! My midsummer in Thailand was great, nice weather and delicious food! I will post some pictures from the trip later. Now a recipe that is a childhood memory for me. My grandma and grandpa had these cookies at home in a green cabinet. You can bake them easily yourself. Instead of orange peel, you can use lemon peel or just exclude them.


Citrus Palmiers

1,2 dl florsocker
0,5 dl apelsinskal
en nypa salt
smördeg, 25x25cm

Ta smördegen ur frysen och låt tina. Dela degen på mitten. Blanda florsocker, apelsinskal och lite salt. Bred hälften av blandningen på ena halvan av degbiten och lägg den andra deghalvan på. Bred resten av sockerblandningen på den.
Vik båda sidor av degplattan halvvägs mot mitten och sedan viker du dem igen så att två veck träffar exakt i mitten av degplattan. Skär i ½ cm skivor och lägg på plåt. Grädda i 225 grader 6-7 minuter, sedan vänder du dem och gräddar ytterligare 3-5 minuter. Låt svalna.


Citrus Palmiers

1,2 dl icing sugar
0,5 dl orange zest
a pinch of salt
puff pastry sheet, 25x25cm

Defrost the puff pastry. Cut the pastry sheet in half. Mix icing sugar, orange zest and salt in a bowl. Spread half of mixture on the puff pastry sheet. Put the other layer of pastry on the first one and spread the remaining sugar mixture on it.