Thursday, May 12, 2011

Vattenkrasse / Watercress

Irländska munkar ansåg den vara ren mat för de vise männen, antikens greker trodde att man blev smartare av att äta vattenkrasse.

Irish monks considered it pure food for the sages, ancient Greeks believed eating it made them smarter.

Vattenkrasse har en utsökt, skarp, pepprig smak och är ett bra alternativ för grönsallad i en salladsskål eller på en smörgås.

 Denna delikata växt härstammar från Europa och Asien och anses som en av de äldsta kända bladgrönsakerna som ätits av människor. Den är rik på järn, mineraler och C-vitamin. Den rekommenderas varmt för att rena blodet och rengöra huden. En del hälsofantaster rekommenderar vattenkrasse även för blodsjukdomar. Vattenkrasse innehåller mer järn än spenat och mer kalcium än mjölk och tre gånger så mycket E-vitamin som sallad. Den är fylld med vitamin A och C, och är låg i kalorier. Att äta en påse med vattenkrasse sägs vara ett bra botemedel för baksmälla. 


Watercress has a delicious, pungent, peppery taste and is a good alternative to lettuce in a salad bowl or on a sandwich. This delicate plant originated from Europe and Asia and is considered one of the oldest known leaf vegetables that has been eaten by people. It is rich in iron, minerals and vitamin C. It is highly recommended to clean blood and clean the skin. Some health enthusiasts recommend watercress also for blood diseases. Watercress has more iron than spinach, more calcium than milk and three times as much Vitamin E as lettuce. It’s packed with vitamins A and C, and is low in calories. Eating a bag of watercress is said to be a good cure for a hang-over.

3 comments:

  1. Hi There, Lovely pictures of watercress, wanted to make salad right now. Liked ur cake too ! Have a great day….Sonia !!!

    ReplyDelete
  2. Jamen man ska nog satsa lite mer på vattenkrasse i sin sallad...:-)

    ReplyDelete