Selleri med ostkräm

250 g lätt färskost
3 msk finhackad saltgurka
2 msk finhackade gröna oliver
1 msk finhackad persilja
1 tsk fint rivet citronskal
4 selleristjälkar

Blanda färskosten med saltgurka, oliver, persilja och citronskal till en jämn och slät kräm. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen fram till användning.

Ansa ändarna på selleristjälkarna med en vass kniv. Använd en vass kniv eller en potatisskalare och skala av de yttersta grova trådarna på stjälkarna. Skär sellerin i jämnstora bitar, ca 3-4 cm långa. Portionera upp ostkrämen på selleristjälkarna och garnera med citronskal.


Celery with cheese spread

250 g light cream cheese
3 tbsp finely chopped pickles
2 tbsp finely chopped olives
1 tbsp finely chopped parsley
1 tsp finely grated lemon peel
4 celery stalks

Mix cream cheese with pickles, olives, parsley and lemon peel until smooth and creamy. Cover with plastic wrap and set in refrigerator until use.

Trim the ends of celery stalks with a sharp knife. Use a sharp knife or potato peeler to peel off the outermost coarse threads on the stems. Cut the celery into even-sized pieces, about 3-4 cm long. Dispense cheese spread on celery stalks and garnish with lemon peel.