Små cheesecakes med smak av grönt te

Botten
150 g Hovis Digestive
70 g smält smör

Fyllning
125 g mascarponeost
2,5 dl kvarg
1,5 dl strösocker
1,5 msk maizena
0,5 msk grönt te pulver
2 ägg
(citronsaft)

Botten: Mixa digestivekexen till ett fint pulver. Tillsätt smör rör slät. Tryck ut kexbotten i små runda formar.

Fyllning: Vispa mascarpone, kvarg, socker, grönt te och maizena slätt och pösigt. Rör i äggen, ett i taget. Häll ostsmeten i de små kexbottnen. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca  10 minuter. Låt kakorna svalna, ställ i kylskåp.


Petite Cheesecakes with taste of Green Tea

Crust
150 g Hovis Digestive
70 g melted butter

Filling
125 g mascarpone cheese
2,5 dl quark
1,5 dl sugar
1,5 tbsp maizena
0,5 tbsp green tea powder
2 egg
(lemon juice)

Crust: Crumble the digestive biscuits and add the melted butter.  Press the biscuit crumble  into the petite molds.

Filling: Whisk mascarpone, quark, sugar, green tea and maizena smooth and fluffy. Stir in the eggs, one at a time. Pour the cheese mixture into the molds and bake in 175 degrees oven, about 10 minutes. Let cool and keep refridgerated.