Morotskaka är en av mina favoriter och när jag såg receptet på morotsrulltårta hos Bevemyrs ville jag baka en sådan. Mycket god, inte lika saftig som vanlig morotskaka, men definitivt värt att baka.

Carrot cake is one of my favorite and when I saw the recipe for carrot swiss roll at Bevemyrs I wanted to bake one. Very good, but not as moist as carrot cake, but definitely worth baking.


Morotsrulltårta

3 ägg
2 dl socker
1 dl fint riven morot
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
2 tsk bakpulver

Fyllning
100 g Philadelphiaost
100 g smör, smält avsvalnat
1-2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop vetemjöl, kanel, ingefära och bakpulver som du sedan blandar i ägg-sockersmeten. Ha i morötterna. Bred ut smeten på en bakpapperklädd plåt, grädda i 225 grader i 5-7 minuter. Stjälp upp på ett sockerströat bakplåtspapper när den är gräddad. Gör fyllningen genom att blanda ost, smör och vaniljsocker, blanda sedan i florsocker Bred krämen på rulltårtsbotten. Börja från långsidan och rulla till en rulle.


Carrot Roll

3 egg
2 dl sugar
1 dl grated carrot
2 dl flour
1 tsp cinnamon
0,5 tsp ginger
2 tsp baking powder

Filling
100 g Philadelphia cheese
100 g butter, melted
1 dl icing sugar
1 tsp vanilla sugar

Beat eggs and sugar until fluffy. Stir together flour, cinnamon, ginger and baking powder and add to the egg-sugar mixture. Fold in the carrots. Spread the batter on a baking sheet with parchment paper. Bake at 225 degrees for 5-7 minutes. Flip over to another parchment paper which has sugar on it when it’s baked. Make the filling by mixing the cheese, butter and vanilla, then mix in powdered sugar. Spread the cream on the cake roll. Starting from the long edge and roll into a roll.