En saftig och söt bakelse med papaya. Så god att jag gärna bakar den snart igen!
A moist and sweet cake with papaya. So good that I will bake it again soon!
Papaya Bakelse
4,5 dl vetemjöl
3/4 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk kanel
100 g smör eller margarin
3,5 dl socker
2 ägg
2,5 dl mosad papaya
4 msk yoghurt
papaya (skivad)
florsocker
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, vaniljsocker och salt. Rör smör och
socker pösigt. Vispa i ett ägg i taget i blandningen. Mosa papaya och blanda i
yoghurten. Tillsätt mjölblandningen och papayablandningen i smörblandningen.
Rör tills smeten är jämn.
Grädda i en smord form i ugn, 175 grader i ca 30 min. Man kan även
grädda smeten i muffinsformar, då är gräddningstiden kortare.
När
kakan/muffinsen svalnat strör du över florsocker och dekorerar med
papayaskivor.
4,5 dl flour
3/4 tsp bicarbonate
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp salt
1 tsp vanilla sugar
1 tsp cinnamon
1 tsp cinnamon
100 g butter
3,5 dl sugar
2 egg
2,5 dl mashed papaya
4 tbsp yoghurt
papaya, cut into slices
icing
sugar
Mix flour, baking powder, baking soda, cinnamon, vanilla sugar and salt. Cream
butter and sugar until fluffy. Beat in eggs one at a time in the mixture. Mash
papaya and mix in the yogurt. Add flour mixture and papaya mixture into butter
mixture. Stir until batter is smooth.
Bake in a greased dish in the oven, 175 degrees for about 30 min. You
can also bake the batter in muffin cups, then the cooking time is shorter.
8 Comments
Vilken härlig bakelse, ser himla mumsig ut
ReplyDeleteTack Cupcakesfluffan!
ReplyDeleteYum, kuulostaa tosi herkulliselta!
ReplyDeleteKiitos Maria!
ReplyDeleteWhat a lovely cake. It looks beautiful and sounds delicious. You have a wonderful blog and I will be back often to see what you've been baking.I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteThank you Mary for your kind words! Hugs.
ReplyDeleteIt looks pretty and delicious!
ReplyDeleteThanks Pam!
ReplyDelete