Saturday, February 19, 2011

Semlor / Rolls

En god vän till mig som flyttade tillbaka till Finland i december städade sina skåp och jag fick bl.a. ett paket med löksoppa-ingredienser. Så semlor fick det bli. Dom blev saftiga och med en god smak av lök. Tack J!

A good friend of mine who moved back to Finland in December cleaned up her cabinets in the kitchen and I got a package of onion soup ingredients. So rolls it had to be. They were juicy and with a good taste of onions. Thanks J!

Semlor med lök
5 dl vatten

1 påse löksoppa-ingredienser

50 g jäst / 1 påse torrjäst

0,5 dl olja

5 dl semlemjöl

5 dl mjöl

Smula ner jästen i varmt vatten. Tillsätt löksoppa ingredienserna. Rör i semlemjöl och olja. Tillsätt vetemjöl och knåda tills degen lossnar från bunkens kanter. Låt degen jäsa under en handduk på en varm plats ca. 30 minuter. Forma degen till semlor och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla semlorna med vatten och grädda i 225 graders ugn i ca 25 minuter.


Onion Roll
5 dl water

1 onion soup ingredients

50 g yeast / 1 sacket dry yeast

0,5 dl oil

5 dl bread
flour
5 dl flour

Crumble yeast in warm water. Add the onion soup ingredients. Stir in bread flour and oil. Add flour and knead until the dough comes off the bowl edges. Let dough rise under a towel in a warm place about 30 minutes. Shape the dough into rolls and let rise another 30 minutes. Brush the buns with water and bake in 225 degree oven for about 25 minutes.

No comments:

Post a Comment