Choklad och bär passar bra ihop i bakverk. Här har jag använt vit choklad och svarta vinbär, men du kan ta vilken choklad och vilka bär som helst. En annan bra kombo är vit choklad och blåbär.


Chocolate and berries goes well in pastries. In these muffins I've used white chocolate and blackcurrant, but you can choose whatever chocolate and berries you like. Another good combo is white chocolate and blueberries.

 

Vitchoklad-Svarta Vinbär Muffins

200g smör
1,5 dl socker
2 ägg
135 g vitchoklad, riven eller små bitar
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3,5 dl mjöl
2 dl gräddfil
svarta vinbär

Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget, blanda väl. Blanda riven vit choklad och de torra ingredienserna och rör ner. Tillsätt gräddfil och rör om. Rör till sist ner bören. Dela degen i muffinsformar och grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter.

White Chocolate-Blackcurrant Muffin

200g butter
1,5 dl sugar
2 egg
135 g white chocolate, grated or i small pieces
1 tsp vanilla sugar
2 tsp baking powder
3,5 dl flour
2 dl sour cream
blackcurrants

Beat butter and sugar until fluffy. Add the eggs one at a time, mixing well. Mix the grated white chocolate and the dry ingredients and stir. Add sour cream and stir. Lastly stir in the berries. Divide the dough into muffin cups and bake at 200 degrees for 15-20 minutes.

Endast vit choklad / Only White Chocolate