En blandning av cheesecake och chokladkex kan inte gå fel.
A mixture of cheesecake and chocolate biscuits can't go wrong.
Kaka med kexdeg och ostblandning
Botten
3,5 dl digestive kex, smulade
5 msk smör, smält
1,5 dl chokladbitar
Kexdeg
5 msk smör, rumstempererat
3/4 dl farinsocker
3 msk socker
1/8 tsk salt
1 tsk vanilj extrakt eller vaniljsocker
1,8 dl mjöl
2 dl chokladbitar
Fyllning
280 g färskost, rumstempererat
0,5 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Botten: Värm ugnen till 175 grader. Sätt bakplåtspapper i botten på en
fyrkantig form. I en skål blanda
kexsmulor med smör. Blanda i chokladen. Tryck smeten i formen och även upp på sidorna
en aning. Grädda i 6 minuter.
Deg: I en skål blanda smör, farinsocker, salt, vaniljsocker . Tillsätt
mjöl och choklad. Ställ åt sidan.
Fyllning: I en annan skål, vispa färskost och socker till en slät smet. Rör
ner ägg och vaniljsocker. Häll mixen på bottnet. Tryck ner bitar av kexdegen på smeten. Grädda ca 30
minuter eller tills smeten stelnat
Håller i kylskåp i upp till tre dagar.
Chocolate Chip Cookie Dough Cheescake Bars
Crust
3,5 dl digestive biscuits, crumbs
5 tbsp butter, melted
1,5 dl chocolate chips
Cookie Dough
5 tbsp butter, at room temperature
3/4 dl brown sugar
3 tbsp sugar
1/8 tsp salt
1 tsp vanilla extract
1,8 dl flour
2 dl semisweet chocolate chips
Filling
280 g cream cheese, room temperature
0,5 dl sugar
1 egg
1 tsp vanilla extract
Crust: Preheat oven to 175 degrees. Line
a square pan with parchment paper. In a bowl, stir crumbs and butter
together until crumbs are evenly moistened. Stir in mini chocolate chips. Press
crumb mixture over bottom and a little up the sides of pan. Bake for 6 minutes.
Cool pan and leave the oven on.
Dough: In large bowl, beat butter, brown sugar, sugar, salt, and vanilla
until smoothly blended, 1 minute. Add flour, mixing just to incorporate it.
Stir in chocolate chips. Set aside.
Filling: In another bowl, beat cream cheese and sugar just until smooth.
Mix in egg and vanilla, beating just to blend them in. Pour cheesecake batter
into the crust. Drop teaspoonfuls of cookie dough over top of the batter. Bake
until top feels dry and firm and looks set if given a gentle shake, about 30
minutes.
The bars can be covered and stored in the refrigerator for up to 3 days.
Serve cold or at room temperature.
0 Comments