En blandning av cheesecake och chokladkex kan inte gå fel.  
A mixture of cheesecake and chocolate biscuits can't go wrong.
Kaka med kexdeg och ostblandning

Botten
3,5 dl digestive kex, smulade
5 msk smör, smält
1,5 dl chokladbitar

Kexdeg
5 msk smör, rumstempererat
3/4 dl farinsocker
3 msk socker
1/8 tsk salt
1 tsk vanilj extrakt eller vaniljsocker
1,8 dl mjöl
2 dl chokladbitar

Fyllning
280 g färskost, rumstempererat
0,5 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Botten: Värm ugnen till 175 grader. Sätt bakplåtspapper i botten på en fyrkantig form.  I en skål blanda kexsmulor med smör.  Blanda i chokladen.  Tryck smeten i formen och även upp på sidorna en aning. Grädda i 6 minuter.

Deg: I en skål blanda smör, farinsocker, salt, vaniljsocker . Tillsätt mjöl och choklad. Ställ åt sidan.

Fyllning: I en annan skål, vispa färskost och socker till en slät smet. Rör ner ägg och vaniljsocker. Häll mixen på bottnet. Tryck ner  bitar av kexdegen på smeten. Grädda ca 30 minuter eller tills smeten stelnat

Håller i kylskåp i upp till tre dagar.

Chocolate Chip Cookie Dough Cheescake Bars

Crust
3,5 dl digestive biscuits, crumbs
5 tbsp butter, melted
1,5 dl chocolate chips

Cookie Dough
5 tbsp butter, at room temperature
3/4 dl brown sugar
3 tbsp sugar
1/8 tsp salt
1 tsp vanilla extract
1,8 dl flour
2 dl semisweet chocolate chips

Filling
280 g cream cheese, room temperature
0,5 dl sugar
1 egg
1 tsp vanilla extract

Crust: Preheat oven to 175 degrees. Line  a square pan with parchment paper. In a bowl, stir crumbs and butter together until crumbs are evenly moistened. Stir in mini chocolate chips. Press crumb mixture over bottom and a little up the sides of pan. Bake for 6 minutes. Cool pan and leave the oven on.

Dough: In large bowl, beat butter, brown sugar, sugar, salt, and vanilla until smoothly blended, 1 minute. Add flour, mixing just to incorporate it. Stir in chocolate chips. Set aside.

Filling: In another bowl, beat cream cheese and sugar just until smooth. Mix in egg and vanilla, beating just to blend them in. Pour cheesecake batter into the crust. Drop teaspoonfuls of cookie dough over top of the batter. Bake until top feels dry and firm and looks set if given a gentle shake, about 30 minutes.

The bars can be covered and stored in the refrigerator for up to 3 days. Serve cold or at room temperature.