Wednesday, October 20, 2010

Saltig paj / Savoury Quiche



Paj med pesto och rostade grönsaker

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör, kylskåpskallt
2 msk vatten, kallt 

Fyllning
2 paprikor, röd och gul
2 rödlökar
300 g zucchini
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl pesto

Finfördela smöret i mjölet till en smulig massa med fingertopparna. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant (24 cm i diameter). Nagga med en gaffel. Låt vila i kyl 15-30 minuter.
Fyllning: Sätt ugnen på 250°. Kärna ur paprikorna och skala löken. Skär paprikan i bitar, löken i tunna klyftor och zucchini i skivor. Lägg allt på en plåt. Stänk över oljan och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen 15-20 minuter. Vispa ihop ägg, mjölk och pesto. Sänk ugnsvärmen till 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Lägg i grönsakerna. Häll över äggblandningen. Grädda pajen i mitten av ugnen 35-40 minuter.

Quiche with pesto and roasted vegetables

Quiche dough
3 dl flour
125 g butter, cold
2 tbsp water, cold

Filling
2 caspicum, red and yellow
2 red onions
300 g zucchini
1 tpsb olive oil
1 tsp salt
black pepper
3 egg
2 dl milk
1 dl pesto

Cut the butter into small pieces and rub into the flour with finger-tips until it takes on the texture of breadcrumbs. Add the water and knead lightly into a pliable but not sticky dough.  Put it in a flan tin and prick the base with a fork. Let it stand for 15-30 minutes in the fridge before using.
Warm the oven on 250C. Dice the vegetables. Put them on a baking pan and sprinkle with oil and season with salt and pepper. Roast for 15-20mins. Wisk together eggs, milk and pesto. Set the oven temperature to 200C. Bake the crust for 10mins. Add the vegetables and pour over the eggmixture. Bake the quiche in middle of oven 35-40mins.

No comments:

Post a Comment