Friday, October 29, 2010

Pumpakärnor / Pumpkin Seeds

De är rika på mineraler, vitaminer och protein och innehåller också mycket omättat fett. Rostade och saltade pumpakärnor är goda som snacks.

They are rich in minerals, vitamins and protein and also contains lots of unsaturated fats. Roasted and salted pumpkin seeds are good as a snack.



Rostade pumpakärnor

2dl pumpakärnor
1 tsk salt
ev. chilipulver
  
Skölj pumpakärnor noga i vatten. Om kärnorna är torra, lägg dem i blöt ett tag. Lägg kärnorna på plåt, strö över salt och (chilipulver) och rosta dem i 175 grader i 20-30 minuter, till de är gyllene och helt genomtorra. Förvaras i tät burk.

Toasted pumpkin seeds

2 dl pumpkin seeds
1 tsp salt
chili powder

Rinse the pumpkin seeds thoroughly in water. If the kernels are dry, put them to soak for a while. Add the kernels on a baking sheet, sprinkle with salt and (chilli powder) and roast them at 175 degrees for 20-30 minutes, until they are golden and fully dry. Store in a sealed jar.


No comments:

Post a Comment