Friday, October 1, 2010

Nu är det dags! / Now is the time!

Äntligen är det dags för mitt första blogginlägg!
Finally it's time for my first blog post! 

















  
Kex med cashewnötter

Ingredienser

100 g smör
1 dl strösocker
1 dl fiberhavregryn
1 dl cashewnötter, hackade
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl
 
Rör smör och socker poröst. Blanda ner havregryn, nötter, bakpulver och mjöl. Blanda till en smidig deg. Forma till en lång rulle, ca 5 cm i diameter. Skär i 20 skivor och rulla till bollar. Lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Grädda  i 175C mitt i ugnen ca 15 min.

För att lyxa till kexen, kan du även blanda ner hackad mörk choklad i degen.



Cookies with cashew nuts

Ingredients

100 g butter
1 dl sugar
1 dl oatmeal
1 dl cashew nuts, chopped
0,5 tsp baking powder
1,5 dl flour
 
Cream butter and sugar fluffy. Stir in oatmeal, nuts, baking powder and flour. Mix to a smooth dough. Shape into a long roll, about five centimeters in diameter. Cut into 20 slices and roll into balls. Place them on baking sheet with parchment paper and flatten them a bit. Bake at 175C in the middle of the oven about 15 minutes.

For more luxury biscuits, you can add chopped dark chocolate into the dough.

1 comment:

  1. Grattis till nya bloggen vår egna hovkonditor :) Lycka till! Kakorna ser jättegoda ut!

    ReplyDelete