Saturday, October 9, 2010

Lördagsfrukost / Saturday Breakfast


Äggröra

Äggröra tillsammans med en färsk croissant är gott. Det är allt som behövs till en lyckad helgfrukost!

2 ägg
2 msk mjölk
salt
peppar

Rör ihop ägg med mjölken, salta och peppra. Häll röran i en varm stekpanna och rör om hela tiden tills det blivit en härlig, lös äggröra. Fyll en croissant med äggröran och njut.


Hur vet man om ett ägg är färskt?
Man kan testa hur färskt ett ägg är genom att lägga det i ett glas med vatten. Dagsfärska ägg ligger ner helt och hållet medan veckogamla ställer sig upp i vattnet. Om ägget flyter helt upp till ytan är det riktigt gammalt och bör inte ätas.


Scrambled eggs

Scrambled eggs with a fresh croissant is all you need for a perfect weekend breakfast.

2 egg
2 tbsp milk
salt
pepper

Wisk together the ingredients. Pour it in a heated pan and fry until soft and scrumbled.  Fill a croissant with the eggs and enjoy.
  

How can you tell if an egg is fresh?
You can test how fresh an egg is by putting it in a glass of water. Day fresh eggs lies down completely while week-old eggs are standing up in the water. If the egg floats completely to the surface, it is really old and should not be eaten.

No comments:

Post a Comment